Averea preşedintelui: Traian Băsescu are mai puţini bani în conturi faţă de 2012, însă are ceasuri, bijuterii şi tablouri mai scumpe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu, a notat în declaraţia sa de avere pe 2013, publicată recent pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, că are mai puţini bani în conturi, faţă de perioada 2012. Totodată şeful statului a trecut în acte că posedă valori mai mari la tablouri, bijuterii şi ceasuri, potrivit Mediafax.

Conform declaraţiei de avere pentru anul fiscal 2013, semnată de preşedintele României la 11 iunie 2014, Traian Băsescu a notat un venit mediu din indemnizaţii de 77.960 de lei, faţă de 73.074 cât câştigase anul trecut.

În documente, şeful statului notează că are în prezent bijuterii în valoare de 25.000 de euro, cu 5.000 de euro mai mult decât avea în 2012. La fel, şi la capitolul tablouri, Traian Băsescu a scris în declaraţia sa de avere că are picturi în valoare de 19.000 de euro, cu 2.000 de euro mai mult decât avea în 2012.

Pe de altă parte însă, declaraţia de avere a preşedintelui arată că sumele din conturi s-au diminuat în ultimul an. Astfel, dacă şeful statului avea, conform declaraţiei pe 2013, depozite la ING în valoare de 36.677 de dolari şi de 5.915 dolari, în declaraţia de anul acesta Traian Băsescu a notat că are 1.533 de dolari şi, respectiv, 2.431 de dolari.

La aceeaşi bancă, Traian Băsescu avea economii de peste 30.000 de euro, însă potrivit declaraţiei de anul acesta şeful statului mai are suma de 510 de euro.

Bani mai puţini se regăsesc şi în depozitele lui Traian Băsescu deschise la BCR, acolo unde conform declaraţiei de anul trecut avea suma de peste 400.000 de lei. Potrivit declaraţiei pe 2013, acesta mai are 7.251 de lei în contul BCR.

Depozitul în dolari, deschis iniţial la ABN Bucureşti, care în declaraţia de anul trecut era în valoare de 45.678 de dolari, acum este trecut la Unicredit Tiriac Banc şi a ajuns la suma de 46.273 de dolari.

De asemenea, în declaraţia preşedintelui nu mai apare, anul acesta, un depozit deschis la BRD Constanţa, în 2005, şi care în declaraţia de avere de anul trecut era în sumă de 118.060 de lei.

Declaraţia de avere a lui Traian Băsescu a rămas neschimbată la capitolul terenuri, imobile şi autoturisme.


Citeşte şi:

Bijuterii şi ceasuri de zeci de mii de euro, în declaraţiile de avere ale deputaţilor

Bijuterii, ceasuri şi alte obiecte de valoare estimate la câteva zeci de mii de euro, iar în unele cazuri depăşind şi o sută de mii de euro sunt trecute în declaraţiile de avere ale deputaţilor de la toate partidele.

VIDEO Glamour la procurorii moldoveni. Şeful adjunct al Procuraturii Buiucani se laudă pe reţelele sociale cu averea câştigată în „15 ani cât a fost educatoare“

Procurorul adjunct din sectorul Buiucani al capitalei, Elena Neaga, trăieşte boiereşte. Familia Neaga deţine o casă de milioane în centrul oraşului Străşeni, construită în timp record, relatează Jurnal TV.

Politicienii pe care îi ţin nevestele-n spinare

Liderii principalelor partide din România se bucură de soţii cu potenţă financiară mult mai mare decât a lor. Alesele parlamentarilor şi ale miniştrilor rotunjesc veniturile familiei din salariile obţinute în Parlamentul European sau din propriile afaceri.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite