Societatea civilă: Stop numirii de la Fisc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gelu Ştefan Diaconu
Gelu Ştefan Diaconu

Alianţa pentru o Românie Curată (ARC) cere partidelor din coaliţia aflată la guvernare să renunţe imediat la practica de a mai numi persoane cu insuficientă calificare şi care nu satisfac criteriile de integritate în poziţii publice de mare importanţă pentru relansarea economică.

Aşa cum s-au angajat prim semnarea Cartei Albe a Bunei Guvernări cu societatea civilă exact în urmă cu un an, ca şi prin angajamentele luate faţă de UE, partidele aflate la putere trebuie să organizeze concursuri pe bază pe merit, credibile şi transparente, în care CV-urile tuturor candidaţilor să poată fi consultate public, să renunţe la numirea unor candidaţi politici în fruntea unor companii de stat a căror slabă performanţă grevează bugetul, şi mai ales la numirea în fruntea organismelor de control financiar a unor persoane din acelaşi cerc de relaţii sau familie, de o integritate îndoielnică.

ARC cere premierului Victor Ponta să reexamineze numirea lui Gelu Ştefan Diaconu ca nou preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF), şi consideră că este inacceptabul ca atat dl. Diaconu, cît şi dl. Daniel Chiţoiu, ministrul de Finanţe în subordinea căruia se află ANAF să fie finii dlui Dan Radu Ruşanu, PNL, şeful noii Autorităţii de Supraveghere Fiscală. Prin asemenea numiri, PNL şi guvernul Ponta îşi arată dispreţul faţă de cei 70% din românii care i-au ales.

Solicităm de asemenea corpului de control al primului ministru ca şi serviciului de resurse umane al Guvernului să controleze procesul de selecţie şi numirile din domeniul sensibil al energiei în urma semnalărilor managementului Fondului Proprietatea potrivit carora aceste numiri sunt integral determinate politic. Semnatarii scrisorii deschise sunt: Alina Mungiu-Pippidi, preşedinte SAR, Nicuşor  Dan, preşedinte Salvaţi Bucureştiul, Roxana Wring, preşedinte Pro-Domo, Mihai Dragoş, preşedinte Alianţa Naţională a Studenţilor din România, Radu Nicosevici, Academia de Advocacy.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite