Avertismentul lui Berceanu: Mureşan a dat din coate să fie preşedintele comisiei împotriva corupţiei. Apoi, a primit 7 ani de închisoare fix pentru acelaşi lucru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul lider PDL Radu Berceanu. FOTO Arhiva Adevărul
Fostul lider PDL Radu Berceanu. FOTO Arhiva Adevărul

Fostul lider democrat-liberal Radu Beceanu i-a avertizat, marţi, pe parlamentarii din Comisia pentru ancheta privind alegerile din 2009 că ar trebui să fie mai atenţi cu asemenea comisii. El a explicat faptul că a mai cunoscut un caz, în 1997, când deputatul Ioan Mureşan a condus o comisie pentru lupta împotriva corupţiei, pentru ca apoi să primească o condamnare definitivă la 7 ani de închisoare exact pentru fapte de corupţie.

„Eu ştiu foarte multe lucruri, de aceea e bine să nu mă stârniţi, că cine ştie ce mai spun. S-a făcut prin 1997 o  comisie împotriva corupţiei, ceva profund rău de tot. Ioan Mureşan a dat din coate tare de tot să fie preşedintele acestei comisii de lupta împotriva corupţiei. Apoi el a fost condamnat la 7 ani de închisoare fix pentru corupţie, aşa că aveţi grijă cu astfel de comisii prin Parlament”, i-a avertizat Berceanu. 

Fostul lider i-a ironizat pe membri comisiei de anchetă. „Vă rog să luaţi documentele, vă informaţi şi dacă nu am dreptate îmi treceţi  nota patru în carnet (...) Ştiu destul de multe lucruri şi nu e bine să intraţi pe anumite domenii, că cine ştie ce mai spun“, le-a transmis Berceanu celor din comisie.

Totodată, acesta a declarat şi faptul că fostul preşedinte Traian Băsescu nu a fost prea inspirat în ceea ce priveşte alegerea miniştrilor Apărării, alegând mulţi „dezertori“. „Domnul preşedinte Traian Băsescu a avut de multe ori mână rea la oameni, a mai greşit şi dumnealui, mai ales la Apărare. L-a pus pe Frunzăverde şi a dezertat, l-a pus pe Stănişoară care a dezertat, l-a pus pe Gabriel Oprea şi a dezertat“, a mai spus Berceanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite