Politică

articolul anterior articolul urmator

Avocat, fost membru CSM: Juridic, Congresul PNL este un eveniment la care pot participa maximum 200 de persoane, toate vaccinate, dacă se depăşeşte pragul de infectare de 3 la mie

6
19 Sep 2021 14:59:26
Autor: News.ro
Sigla PNL FOTO PNL
Sigla PNL FOTO PNL

Avocatul Adrian Toni Neacşu, fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), susţine, într-o postare pe Facebook, că viitorul Congres al PNL, programat peste o săptămână la Romexpo, este „un eveniment privat în spaţiu închis la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde” în situaţia în care Capitala va înregistra un indice de infectare cu SARS-CoV-2 de peste 3 la 1000 de locuitori.

„Dacă până pe 25.09 Bucureştiul depăşeşte incidenţa de 3/mie, Congresul PNL, la care sunt aşteptaţi 5000 de delegaţi, nu va putea avea loc nicăieri, nici în spaţiu închis nici pe stadion” scrie Toni Neacşu pe Facebook, făcând referire la Hotărârea de Guvern adoptată vineri, care reglementează folosirea certificatului verde în localităţile nu rată de infectare cuprinsă între 3 şi 6 la o mie de locuitori.
El susţine că, într-o astfel de situaţie, la eveniment pot avea acces cel mult o mie de persoane. 

„Juridic, el este un eveniment privat în spaţiu închis (Romexpo) la care pot participa doar maximum 200 de persoane şi asta doar dacă toţi au certificat verde. Dacă îl vor considera conferinţă în spaţiu închis, pot fi maximum 150 de participanţi, iar dacă îl vor considera  alt eveniment cultural în spaţiu deschis, (să zicem pe stadion) pot participa maxim 1000 de persoane cu certificat verde. Ca atare, credeţi că vom depăşi până pe 25.09, ora 24.00, rată de incidenţa de 3/mie??”, mai scrie fostul membru al CSM pe reţeaua socială.

Toni Necşu arată , în aceeaşi postare, că alegerile interne nu pot avea loc în format online decât după ce instanţa de judecată aprobă modificarea Statutului PNL.

„Congresul PNL nu se poate desfăşura online pentru că statul (statutul – n.r.) partidului prevede votul secret în adunare cu prezenţa fizică iar orice modificare la statut, pe care o poate face doar chiar Congresul PNL, pentru a produce efecte juridice trebuie încuviinţată în prealabil de Tribunalul Bucureşti. În cel mai negru scenariu posibil ţara va fi paralizată prin organizarea a 2 congrese PNL, unul de modificare a statutului în 25.09 şi unul online pentru alegerea preşedintelui, organizat undeva după cel puţin încă o luna de la acesta”, mai arată specialistul în Drept.

Subprefectul municipiului Bucureşti, Antonela Ghiţă, care a preluat atribuţiile de prefect, afirmă că, având în vedere condiţiile existente sâmbătă, când indicele de infectare în Capitală este de 2,33 la o mie de locuitori, Congresul PNL s-ar putea desfăşura cu peste 2500 de persoane doar dacă toţi participanţii ar fi vaccinaţi cu mai mult de 10 zile înaintea evenimentului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

dumitru bogdan
19.09.2021, 15:40:51

În tara bananiera România se poate orice. O sa aibă loc asa cum vor mușchii lor, în ciuda legilor realizate și adoptate de ei. Și se întreabă de ce nu are lumea încredere in ceea ce spun. Pai dacă o autoritate a statului îți spune sa faci ceva, romanul face invers. Pentru ca autoritatea nu este un model de buna conduita. În Suedia oamenii se simt reprezentati. Aici cine ne reprezinta? Catu? Arafat, cel de după Colectiv? Au pretenții sa fim un popor care respecta legea, dar ei o calcă în picioare.

-7 (15 voturi)
Maximilian Musat
19.09.2021, 17:30:46

Eu cred ca toti participantii la congresul liberalilor sunt vaccinati,cel putin asa a pus conditia Catu "noi nu suntem ca cei din AUR" intelegand ca trebuie sa fim vaccinati pentru a fi un exemplu cetatenilor si tuturor politicienilor ce minimizeaza pericolul pandemiei ! Deci pot sa participe cinci mii !...

-11 (13 voturi)
Ionel Marcu
19.09.2021, 17:47:24

O soluție cîțistă e să amâne congresul 4-5 luni, până la pauza pentru valul cinci. Și moțiunea! La gașca Cîțu+PSD se poate!

+10 (10 voturi)
Mihai Neagu
19.09.2021, 18:20:28

@dumitru bogdan, tu oare cureti closete in Suedia, de le sti asa de bin? Caci eu am auzit cu totul altele de la suedezi.

-1 (1 vot)
Stefan din Nord
19.09.2021, 17:37:10

Stati linistiti In ziua congresului indicele de infectare in Bucuresti va fi de 2,99 la mie Abia de a doua zi va reveni la normal undeva pe la 3,5 la mie .

-6 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările