Politică

articolul anterior articolul urmator

Avocatul lui Pinocchio – Călin Popescu Născoceanu

12
9 Jun 2015 16:28:37
Mihai Angheluţă
Tăriceanu, ţinându-se să nu-i crească...
Tăriceanu, ţinându-se să nu-i crească...

Unele remarci trebuie făcute fără milă, ca o palmă peste ochi pentru ca cei care au îndrăznit să NE mintă cu seninătate. Primind şi privind adevărul drept în faţă, să nu mai aibă curaj să ridice privirea din pământ. Măcar o vreme... Aşadar, am ceva important să-i transmit domnului Călin Anton Popescu-Tăriceanu: nu ne minţiţi! Ştim mai bine ca dumneavoastră unde se află Danemarca.

Ieri, fostul fruntaş liberal, devenit aproape peste noapte un fel de vasal şi purtător de argumente stângace pentru penalii din partidul lui Iliescu, Năstase, Vanghelie şi Hrebenciuc, a afirmat ritos, către presă:

„Imunitatea nu este un privilegiu. Imunitatea este, în final, în beneficul cetăţenilor. Cei care sunt în Parlament au obligaţia să reprezinte intersele cetăţenilor. În momentul în care unui parlamentar i se ridică imunitatea, nu este el afectat în primul rând, ci cetăţenii care rămân fără reprezentare. Acest principiu există şi funcţionează în toata Europa, astfel încât parlamentarii să fie protejaţi de excesele şi abuzurile de putere“.

Şi a dat, total neinspirat susţinem noi, exemplul Danemarcei, unde imunitatea se ridică, cică!, doar cu votul a cinci şesimi din numărul total al parlamentarilor (!).

Politica după ureche

Trecem peste "cetăţenii fără reprezentare" de mila cărora plânge Tăriceanu. De parcă ar fi vreo onoare  (nu mai vorbim de foloase) să fii reprezentat de un penal. Dar ţinem să-i atragem atenţia domnului Tăriceanu că nu oricine poate fi minţit în faţă. Unii mai ştiu să şi verifice, inclusiv unde se află Danemarca şi cu ce se mănâncă ea.

Aşadar, conform Constituţiei Danemarcei şi Regulamentului Parlamentului Danez, ridicarea imunităţii se votează ca orice altă rezoluţie. Iar rezoluţiile, în Parlamentul Danemarcei - Folketing, se votează conform Secţiunii 33 din Regulament. Respectiv,

„o rezoluţie este considerată votată atunci când voturile date în favoarea unei moţiuni le depăşesc pe cele date împotriva ei, cu excepţia cazurilor specificate în Secţiunea 42

articolul 42 la care se face referire neavând legătură cu imunitatea, ci cu derogări de la Regulament, pentru situaţii de urgenţă. În asemenea cazuri, cel puţin 17 membri sau Preşedintele Parlamentului pot propune în scris derogări - fără a intra în conflict cu prevederi constituţionale - derogări ce trebuie însă acceptate de trei pătrimi dintre membrii aflaţi la vot.

Aşadar, cu majoritate de 50% + 1 vot se ridică imunitatea parlamentarilor danezi, domnule preşedinte al Senatului României.

Aceeaşi prevedere, a declarării unor probleme ca urgente şi supunerea lor unor derogări, fără a fi vizată însă imnunitatea parlamentarului, apare şi în regulile după care se conduce parlamentul finlandez. Aici apare regula celor cinci şesimi, în loc de trei pătrimi, ca la danezi, şi de aici probabil că se trage urechismul lui Tăriceanu în materie de proceduri parlamentare. Dar, încă o dată, aceste prevederi nu au nicio legătură cu votul referitor la imunitate, diversiunea lui Născoceanu fiind, cu siguranţă, cu totul altceva decât o scăpare de memorie...

Mai mult, imunitatea în Danemarca nu acoperă cazurile de flagrant delict. Dealtfel, în practică, Parlamentul Danemarcei a ridicat ÎNTOTDEAUNA imunitatea când vreun membru al său a fost acuzat de vreo infracţiune, de obicei chiar CU ACORDUL membrului acuzat insuşi. Adică acolo chiar vorbim de onoare, domnule Tăriceanu! Dar asta nu cred că vă priveşte pe dumneavoastră...

Deci, domnule preşedinte al Senatului, mă scuzaţi, dar cred că este foarte bine că aţi plecat de la liberali ca să sprijiniţi pe cineva asemuit cu Pinocchio. E muuult mai bine aşa!

În rest, toate cele bune!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

12 Comentarii

ghost ghost
9.06.2015, 16:50:21

Nu ma pot abtine: Puie Monta!

+7 (9 voturi)
Dan Petrescu
9.06.2015, 20:48:56

............nu reusesc sa ma minunez cum natia asta din care fac parte si eu devine tot mai proasta si mai lasa pe zi ce trece ....zi de zi ,ceas de ceas si minut dupa minut ,stapinii astia de sclavi,semizeii ce-si spun cum nu ''Oameni Politici'' ne flegmuiesc obraznic fix in lumina ochilor si noi nimic....nici o reactie ...tacem si sforaim de mama focului fara macar sa scapam o cit de mica injuratura la adresa lor ....sunt curios daca printre noi romanii sunt unii ce reusesc sa realizeze ce ''mineriada'' se da zilele astea in tara pe care o numim Romania si pe care o credem inca a noastra, a tugulanilor ......ne lovesc secunda de secunda cu astfel de aberatii ce dovedesc pina si ultimului idiot ca entitatile astea nu glumesc si ca EI chiar cred ca noi le suntem supusiii de drept, iar Romania le apartine ...in ce tara de babuini macar 1% din ce vedem si auzim ramine fara raspuns ...in ce tara din lumea asta cetatenii asita ca niste vite bolnave la parada de sfidare a legilor si a bunului simt ,in ce tara din lume nelegiuitii fac legile in asa fel ca lor ,legilor, sa li se supuna doar prostimea ce asista timpita si nu EI banda de ticalosi cocotata acolo doar cu unicul si supremul scop si anume acela de a parveni indiferent de mijloace ,in ce tara din lume ai astfel de dovezi indubitabile de ticalosenie si hotie la rang de politica de stat si tu ca cetatean al ei sa nu ai reactie ...sa continui sa dormi fericit in vreme ce EI veghiaza ca tu sa redevii sclavul lor ,sclavul ce ai fost parca de o viata ...ma sictir pe tine natie de tacaniti ,ce te revolti pentru maidanezii si gartarele din spatele blocului insa nu misti un deget pentru parada de ticalosenie din aceste zile ...taci si stai ca dobitocul cu dosul ridicat cit mai sus sa te poata folosi pina redevii acea zdreamta la al carui statut parca visezi de o viata ....hai sa te vad cu injuraturile ,cum te indignezi si te simti ofensat de ce spun insa nu gasesti o sudalma pentru cei ce de 25 de ani te trateaza si te considera ca o ultima dobitoaca ce merita a fi bagata in seama ,exceptie acelor zile ce se repeta din patru in patru ani .....hai la spume popor cracanat de prostie ..injura-ma ,scuipa-ma ,ameninta-ma si lasa haita de haimanale sa faca ce vrea cu tine ,se pare ca o meriti din plin si ce este ciudat se pare ca-ti si place

+6 (8 voturi)
KrantzRo
9.06.2015, 17:06:24

Aia cu: " În momentul în care unui parlamentar i se ridică imunitatea, nu este el afectat în primul rând, ci cetăţenii care rămân fără reprezentare." e de colecţie. De parcă mai e reprezentat în vreun fel cetăţeanul, odată ce s-a văzut "alesul" ales. Atunci cînd ăla trece cu nesimţire de la un partid la altul, uitînd să întrebe cetăţeanul dacă mai e de acord. Pentru că, sunt sigur, marele om politic Tăriceanu a avut acceptul cetăţenilor săi pe care îi "reprezintă", ca un liberal să treacă nonşalant din dreapta fix în stînga. Simt că pe ăsta nici lada de gunoi a istoriei politice n-o să-l suporte. Şi cică ăsta e al doilea om în stat...

+17 (19 voturi)
G M
9.06.2015, 18:29:13

De-ar plecat de tot, unde si-a dus mutu' iapa... Acolo ii e locul

+7 (9 voturi)
Chirita
9.06.2015, 20:53:19

Trebuie iesit in strada! Numai asa poate fi salvat obrazul Romaniei! ponta trebuie si poate fi demis de popor! Acest plagiator, hot, talhar, imputit si ordinar nu poate sa reprezinte milioane de romani, pt. ca nu totiu suntem ca el. E aparat de parlamentl-talhar? F. bine, de puterea si vointa multimii nimeni nu-l mai poate apara! Iesiti in strada, dragi romani, romani de pretutinbdeni si spuneti: Jos ponta! Jos cdoruptia!

+13 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (12)

Modifică Setările