Politică

articolul anterior articolul urmator

Băi, ştii ce vreau eu de Ziua Naţională a României?

77
30 Nov 2016 12:42:18
Teodor Răileanu-Olariu
Ziua Naţională a României cu rachete (foto Dragos Asaftei)
Ziua Naţională a României cu rachete (foto Dragos Asaftei)

Efectiv m-am săturat de toată „parada” de Ziua Naţională. Cu profundul respect pe care îl am Armatei Române, este Ziua Naţională a României, nu Ziua Armatei!

De ce de fiecare dată trebuie să ne etalăm armamentul? Suntem cumva China, Rusia sau mai ştiu eu, Coreea de Nord? Îmi pare rău că avem reminescenţe comunistoide de oameni mici care au nevoie să îşi încordeze muşchii (rahitici militar) pentru a arăta că România contează! Îmi pare rău de soldaţii Armatei Române care trebuie să defileze de ziua întregii naţiuni, în loc să stea cu copii lor de mână şi să se bucure că suntem o Românie (aproape) întreagă şi supravieţuitoare prin istorie.

De ce trebuie să stea oamenii, care ar trebui să îşi sărbătorească Marea Unire, după nişte garduri şi să privească în frig armata, iar apoi discursurile seci, plate, ne-credibile şi incredibil de lemnoase ale politicienilor? Mai mult, acum au ajuns să se certe ca inconştienţii pe cine invităm sau nu la parada militară! Voi sunteţi normali? Ce sărbătorim pe 1 decembrie, prietene?

Băi, ştii ce vreau eu de Ziua Naţională a României? Paradă cu cei mai tari profesori, cu elevii premianţi, cu ăia de au făcut voluntariat la dependenţii de droguri sau la copii cu SIDA, cu ăia care au făcut vreo descoperire neplagiată, cu investitorii care au făcut cele mai mari investiţii în producţie şi în locuri de muncă... şi cu încă mai câţi. Iar conducerea şi armata să stea afară, DUPĂ gard şi să ne păzească privindu-ne cum defilăm. Ce dracu?

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

77 Comentarii

Stefan din nord
30.11.2016, 12:58:57

Superb articol superba idee Felicitari !

+13 (27 voturi)
Stefanescu Marian
30.11.2016, 13:34:19

Nu-mi plac manifestaţiile indiferent de componenţa lor.Findcă este pierdere de timp şi bani.Apoi,sunt inutile.CE se câştigă din aceste manifestaţii?Iată,anul ăsta în loc de unitate "se câştigă" dezbinare.

+12 (20 voturi)
Lennon Yuri
30.11.2016, 13:57:53

Ne place sa imitam pe cei mari. Da imitam si prost si rau. Asa, sa avem si noi falitii nostrii: cu banii cheltuiti in aceasta zi s-ar putea face o gramada de lucruri chiar necesare, de ex. de a angaja firme de detectivi sa-i prinda pe aia care fura cu nesimtire produse alimentare din cantine (cantine de la scoli, de la spitale, camine de batrani etc.) Furatul si coruptia .

+8 (18 voturi)
Mircea B.
30.11.2016, 14:04:02

Trebuie cumva sa dai un aer de festivitate zilei nationale. Si asa pica in sezonul rece, macar parada asta militara sa mai salveze cate ceva. Dar daca tot nu va place, pai hai sa o sarbatorim altfel. Prin munca ! Si asa in Ardeal multi patroni maghiari au chemat oamenii la munca de 1 Decembrie (benevol si se plateste dublu, sa n-avem vorbe !). Si romanasii merg voiosi la munca.

-2 (16 voturi)
Hawkeye...
30.11.2016, 14:05:22

Felicitari pentru articol...Cam asa gandeam si eu acu vreo trei zile... Mi-e sila. Mi-e sila sa vad de 1 Decembrie ..6 avioane, care azi n-or participat la repetitie pentru ca era ceata ! Mi-e sila sa vad tancuri, Hummer-uri, elicoptere SMURD, soldati inchistati defiland, barci ale scafandrilor , trase pe uscat, radare defiland. As vrea sa vad oameni fericiti ! Oameni fericiti defilandu-si fericirea, nu trecerea unor militarizati pe sub un Arc de Trumf prin fata unora cu caciuli mai inteligente decat capul pe care stau !

+8 (22 voturi)

Vezi toate comentariile (77)

Modifică Setările