Bani europeni disponibili pentru crearea de locuri de muncă în contextul crizei COVID-19, obţinuţi prin demersul europarlamentarului Victor Negrescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România poate solicita la Bruxelles fonduri pentru sprijinirea angajaţilor afectaţi de pandemie, banii fiind alocaţi în acest scop la iniţiativa eurodeputatului Victor Negrescu. Europarlamentarul PSD a susţinut şi a obţinut posibilitatea ca şomerii şi angajaţii independenţi ale căror locuri de muncă au fost afectate de pandemie să poată beneficia de bani din Fondul European de Ajustare la Globalizare, în valoare de 150 de milioane de euro anual

Raportul său, ce include aceste prevederi, a fost adoptat joi de Comisia pentru Bugete din Parlamentul European. 

„Încă de la preluarea acestui raport am insistat ca Fondul European de Ajustare la Globalizare, mai exact cele 150 de milioane de euro, să fie accesibil pentru sprijinirea celor care şi-au pierdut locurile de muncă ori şi-au văzut afectate veniturile din cauza crizei COVID-19. Ca urmare a schimbului de opinii şi interpelărilor adresate am reuşit să introduc acest paragraf care clarifică regulamentul programului şi oferă, începând de acum, posibilitatea de a folosi aceste fonduri în actualul context. România respectă cerinţele pentru accesarea acestor resurse financiare europene şi trebuie să depună rapid proiecte pentru folosirea acestor sume consistente”, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu.

Raportul confirmă sumele alocate din bugetul european pentru asistenţa tehnică şi reiterează nevoia de a creşte nivelul de informaţie şi transparenţa pentru ca fondurile să fie accesibile mai uşor şi mai rapid pentru toate statele membre.

Reprezentantul României în Parlamentul European a realizat în trecut o campanie de informare privind aceste resurse financiare şi acordă sprijin şi îndrumare autorităţilor care doresc să acceseze aceste sume importante pentru combaterea şomajului.

Fondul European de Ajustare pentru Globalizare poate finanţa proiecte dezvoltate de autorităţile naţionale şi regionale referitoare la crearea de locuri de muncă, asistenţa şi formarea şomerilor sau diferite acţiuni de suport pentru şomeri, angajaţi independenţi sau angajaţi cu timp parţial.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite