Bărbaţi fără onoare! Azi, deputatul PNL, Alexandru Muraru

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi, 1 martie, am decis să scriu şi să public un articol ceva mai atipic. Nu, nu vă speriaţi! Nu va fi un articol despre femei, feminism etc. Dar va fi un articol destinat şi femeilor. Mamelor, în special. Articolul de astăzi va fi despre bărbaţi. Şi despre onoare. Sau, mai exact, despre bărbaţi fără onoare.

Iar alesul meu special de astăzi este deputatul Alexandru Muraru. Foarte probabil, mulţi dintre voi nu aţi auzit şi nu ştiţi cine este domnul Muraru. Nu-i problemă. N-aţi pierdut nimic! Vă dau imediat toate datele necesare. Domnul Muraru este deputat PNL, are 40 ani, este născut în Iaşi şi, conform paginii Wikipedia, este un politician, politolog şi istoric, specializat în problematica memoriei, istoriei Holocaustului şi comunismului, istoriei ideilor, mentalităţilor şi istoriei intelectuale româneşti din secolele XX-XXI.

Şi asta nu este tot. Pentru că s-a născut sub o stea foarte norocoasă (pentru cei pasionaţi de numerologie şi astrologie data exactă a naşterii este 20 mai 1982 –este în zodia Taur), şi astrele i-au fost favorabile, la alegerile parlamentare din decembrie 2020, domnul Alexandru Muraru a fost ales deputat în Parlamentul României pe listele PNL. În circumscripţia Iaşi. Mai mult, datorită (şi nu din cauza) unui cv impecabil, premierul Florin Cîţu l-a numit, la începutul anului 2021, în poziţia de Reprezentant Special al Guvernului României pentru Promovarea Politicilor Memoriei, Combaterea Antisemitismului şi Xenofobiei. Wow. O echipă câştigătoare!

Staţi! Nu am terminat încă. V-am spus că este special. Domnul Alexandru Muraru este şi fratele geamăn al fostului consilier prezidenţial pentru Departamentul Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă, Andrei Muraru. Care, anterior, fusese consilierul personal al preşedintelui PNL, Klaus Iohannis. În prezent, Andrei Muraru fiind ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al României în Statele Unite ale Americii. Un „amănunt” extrem de important. O să înţelegeţi puţin mai târziu.

Nu, nici acum nu am terminat! Ştiu, vă testez răbdarea. Deşi la capitolul activitate parlamentară scârţie destul de rău, domnul Muraru s-a făcut, totuşi, remarcat prin ceva. Şi anume, prin lupta aprigă pe care a declanşat-o împotriva partidului AUR. Acesta solicitând nici mai mult, nici mai puţin decât scoterea celor de la AUR în afara legii. Susţinând că acest lucru „ar fi o acţiune sanitară, perfect democratică”. Vedeţi, eu am pus ghilimele la citatul din interviul domnului Muraru.

Foarte probabil, mulţi dintre voi sunteţi nedumeriţi. Şi vă întrebaţi ce a apucat-o pe Boboaca, care publică doar analize politice, să scrie acum despre acest domn. Unii o să vă gândiţi că, fiind 1 martie, m-a lovit astenia de primăvară. Alţii, veţi zâmbi pe sub mustăţi şi o să vă gândiţi că m-am amorezat de junele Muraru, cel venit la Capitală din dulcele târg al Ieşilor, iar domnul nu a răspuns sentimentelor mele arzătoare. Sau, mai rău. Că domnul Muraru m-a sedus şi m-a abandonat, frângându-mi şi rănindu-mi inima de moarte. 

Fiţi pe pace! Nici nu m-am îndrăgostit de domnul Muraru şi nici acesta nu m-a sedus ca, mai apoi, să mă abandoneze. Domnul Muraru doar m-a PLAGIAT! Grosolan! Fiind un bărbat atât de puternic, doar aţi văzut ce „spate” puternic are, domnul Muraru a decis că ultimul text scris şi publicat de mine pe blogul adevărul.ro – „Un protest periculos! S-au coordonat liderii AUR cu Kremlinul?” – îi aparţine de drept. Şi că poate face ce vrea cu acest text. Chiar să scrie un comunicat de presă copy-paste. Până la urmă, eu sunt doar o simplă muritoare de rând, în timp ce el este un mascul feroce.

Să vă arăt „opera” domnului Muraru de la PNL. Ştiu că o să vă placă. Big time! Vă garantez!

Plagiatul nr.1

Text articol Raluca Boboc – Însă, acesta nu este un protest anti-Rusia sau anti-Putin, ci un protest care, din toate datele existente, pare că serveşte perfect intereselor Rusiei de a genera instabilitate într-o ţară care găzduieşte scutul anti-rachetă NATO de la Deveselu şi pe teritoriul căreia sunt alocate mai multe trupe militare NATO.

Text comunicat Alexandru Muraru (sursa: pagina FB) – În actualul context este cel mai clar că AUR este un instrument de propagandă şi de transmitere a mesajelor Kremlinului în ţările NATO, iar în cazul României, care găzduieşte scutul anti-rachetă NATO de la Deveselu şi pe teritoriul căreia sunt alocate mai multe trupe militare NATO.

Plagiatul nr.2

Text articol Raluca Boboc – Pentru protestul în care românii ar urma „să dea de pământ” cu Klaus Iohannis şi Nicolae Ciucă, liderii AUR au investit masiv în teasing atât în mediul online, cât şi în offline – numeroase postări, live-uri, afişe, flayere etc. În schimb, pentru simulacrul de protest pe l-au organizat în faţa Ambasadei Rusiei liderii AUR nu au mai investit în promovare. Un protest fără live-uri şi fără fotografii. În mod miraculos, lui George Simion i s-au stricat ambele telefoane.

Text comunicat Alexandru Muraru (sursa: pagina FB) – pentru protestul împotriva Guvernului României şi a Preşedintelui Klaus Iohannis, AUR a investit masiv pentru promovare. În schimb, la simulacrul de protest pe l-au organizat în faţa Ambasadei Rusiei, liderii AUR nu au mai făcut live-uri şi fotografii pentru că li s-au stricat ambele telefoane.

Plagiatul nr.3

Text articol Raluca Boboc – Or, în acest context, instigarea liderilor AUR la haos, instabilitate sau destabilizarea ţării în mod cert nu serveşte intereselor românilor. (..) orice formă de protest al cărui obiectiv declarat este producerea de instabilitate socială şi politică nu poate fi catalogat decât un atentat la securitatea naţională.

Text comunicat Alexandru Muraru (sursa: pagina FB) – Prin organizarea acestui protest, AUR este împotriva intereselor de securitate a României şi nu face decât să creeze instabilitate şi conflict social într-un moment în care avem nevoie de solidaritate şi coeziune socială.

Furtul de idei a devenit aproape o normalitate în mass-media. Se practică frecvent. Fără nicio jenă! Chiar de către numele mari şi consacrate ale presei. Fenomen de care m-am „lovit” şi eu. O să-i scutesc, însă, de ruşinea de a-i demasca aici. Deh, de la o vârstă peniţa condeiului nu mai alunecă la fel. Invidia profesională sau competiţia pentru a strânge cât mai multe like-uri şi aprecieri din partea publicului a suprimat la unii jurnalişti/ analişti orice urmă de demnitate.

Însă, domnul Alexandru Muraru nu este un simplu jurnalist sau analist. Nu, el este chiar un demnitar al statului român. Ales direct de către cetăţeni. Prin vot.  Pe baza programului electoral pe care l-a prezentat în campanie şi a anumitor calităţi pe care le-a comunicat electoratului, calităţi pe baza cărora cetăţenii din Iaşi şi-au format o anumită percepţie.

Mai mult. Astăzi, domnul Muraru este deputat. Mâine, s-ar putea ca domnul Muraru să devină ministru. Sau chiar prim-ministru. Şi, de ce nu, într-o zi ar putea candida şi la preşedinţia României. Orice este posibil. Iar pentru a îndeplini toate aceste înalte demnităţi publice, domnul Muraru ar trebui să dea dovadă de o anumită probitate morală. Să fie un om integru. Or, dacă domnul Muraru fură acum, într-un mod grosolan, un text, oare mâine ce va mai fura?

Un alt motiv fundamental care m-a determinat să expun public plagiatul domnului Alexandru Muraru are legătură şi cu calitatea acestuia de  cercetător ştiinţific şi cadru didactic în Departamentul de Ştiinţe Politice, Relaţii Internaţionale şi Studii Europene din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Or, se ştie că Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din România. Din acest motiv, este destul de periculos să aibă în rândul său cadre didactice care promovează necinstea şi impostura.

De asemenea, domnul Alexandru Muraru reprezintă şi imaginea Partidului Naţional Liberal. Un partid care, de ceva vreme, se confruntă cu foarte multe dificultăţi. Şi pe care electoratul a cam început să-l ocolească. Chiar premierul Nicoale Ciucă are ceva probleme de imagine, acesta fiind acuzat de plagiat. Or, în acest context, domnul Muraru s-a gândit să facă din plagiat un brand al PNL? Ciudată strategie a ales conducerea partidului.

Partidul AUR, cel împotriva căruia luptă domnul Muraru şi pe care ar vrea să-l scoată în afara legii, promovează violenţa verbală şi fizică şi defilează cu steagul Rusiei în spate. În contrapondere, domnul Muraru promovează impostura, dar defilează cu steagul Statelor Unite în spate. Un profil total incompatibil cu valorile pe care Uncle Sam le promovează în întreaga lume. De altfel, chiar am o mică curiozitate feminină. Oare Departamentul de Stat al SUA ce părere are despre faptul că România a trimis drept ambasador la Washington fratele unui impostor? Dar Ambasada SUA la Bucureşti? Cine ştie, poate domnul David Muniz îşi găseşte timp să-mi răspundă la această întrebare.

De ce şi-a permis domnul Alexandru Muraru să fure părţi întregi dintr-un text asupra căruia nu are drepturi de autor? Răspunsul este simplu! Pentru că îşi permite! Se simte puternic. Se simte protejat de partid. Şi de băieţii cu epoleţi. Iar statutul fratelui său, Andrei Muraru, îi dă sentimentul de intangibilitate. Şi, mai ales, pentru că dispreţuieşte în mod profund femeile.

Pentru marea majoritate a bărbaţilor din politică, dar şi din societate, femeile sunt nişte simple instrumente. De care dispun după bunul lor plac. Le promovează doar pe cele care sunt foarte uşor de controlat. Şi care nu le dau prea multe bătăi de cap. Cele care ştiu să joace rolul marionetelor utile pentru plăcerile sau interesele lor de putere sau de business. Iar puţinele femei care ajung să ocupe funcţii înalte devin imediat ţinte ale unui bullying împins la extrem. 

Ca să revin la spiritul zile de astăzi, am un sfat special pentru mame. Cele de băieţi. Aveţi mare grijă cum îi educaţi. Pentru că băieţii de astăzi vor fi bărbaţii de mâine. Dacă vă doriţi ca România să fie o ţară luminoasă, atunci ar fi bine să îi învăţaţi pe băieţii voştri ce înseamnă onoarea. Ce înseamnă să fii un bărbat de onoare. Ce înseamnă credinţa, nădejdea, dragostea, cinstea, corectitudinea, integritatea morală. Şi, mai ales, să-i învăţaţi ce înseamnă respectul pentru femei. Pentru că toate aceste valori se învaţă numai în cei şapte ani petrecuţi acasă. Iar voi, mamele, sunt direct răspunzătoare de calitatea morală a bărbaţilor pe care îi trimiteţi în societate.

Vă doresc o primăvară frumoasă!

Drept la replică din partea deputatului PNL Alexandru Muraru

Stimată doamnă/Stimate domn,

Am citit cu surprindere şi indignare articolul publicat de către doamna Raluca Boboc intitulat“Bărbaţi fără onoare! Azi, deputatul PNL, Alexandru Muraru” în publicaţia Adevărul, în care sunt acuzat de acte de plagiat în redactarea unui comunicat de presă, invocând că unele fragmente ar fi fost preluate din textele autoarei. Totodată, articolul aduce numeroase calomnii şi prejudicii de imagine la adresa mea, denaturând numeroase părţi din biografia mea, articulând alegaţii false şi vădit rău-voitoare, trimiteri ofensatoare.

Menţionez de la bun început că nu o cunosc pe doamna Boboc personal, nu am avut cunoştinţă (din vina mea exclusivă pe care mi-o asum) de doamna Boboc în spaţiul public şi nici de alte eventuale conflicte ale domniei sale cu foşti lideri PNL. Am citit pentru prima dată aceste lucruri.

Ceea ce autorul textului relatează în articolul intitulat “Un protest periculos! S-au coordonat liderii AUR cu Kremlinul?” sunt aspecte pe care le-am susţinut încă din seara zilei de 6 decembrie 2020, dar se regăsesc şi în luările de poziţii publice ale mele, în editorialele mele pe o platformă de ştiri şi media unde public săptămânal analize şi opinii, aceea că partidul AUR este un partid extremist care serveşte intereselor Rusiei şi a cărui misiune fundamentală este destabilizarea ţării prin acţiuni de dezinformare, instigare la ură şi violenţă. În acest sens, pot aduce nenumărate exemple care susţin această afirmaţie, din editorialele şi declaraţiile pe care le-am publicat de-a lungul timpului. Iată câteva dintre ele (https://www.digi24.ro/opinii/aur-a-confiscat-democratia-e-timpul-ca-partidul-extremist-sa-fie-scos-in-afara-legii-1777777 , https://romania.europalibera.org/a/%C3%AEntreb%C4%83ri-alexandru-muraru-antisemitismul-/31186519.html , https://www.digi24.ro/opinii/cu-argumente-de-ce-extremistii-nu-au-ce-cauta-in-parlamentul-romaniei-1794813)

În articolul intitulat “Bărbaţi fără onoare! Azi, deputatul PNL, Alexandru Muraru”, consider că termenul “plagiat” este folosit calomnios şi tendenţios la adresa mea, interpretat într-o cheie revendicativă, întrucât nu reiese identicul exprimării, ci posibilitatea similitudinii unor idei care sunt utilizate pe scară largă în spaţiul public în ultimele luni. Sunt de opinie că exclusivitatea pe ideea că AUR este un instrument de propagandă şi de transmitere a mesajelor Kremlinului în ţările NATO, iar în cazul României, care găzduieşte scutul anti-rachetă NATO de la Deveselu şi pe teritoriul căreia sunt alocate mai multe trupe militare NATO, nu este sub nicio formă proprietatea unei persoane. Este o realitate, o stare de fapt, pe care oricine o poate invoca ulterior, într-o exprimare similară, dar nu identică. Consider că este un mare neadevăr să se afirme că cineva îşi adjudecă exclusivitatea acum pe o idee care circulă în spaţiul public de peste un an de zile. Acelaşi lucru este valabil pentru toate cele trei acuzaţii punctuale de plagiat pe care jurnalistul le invocă.


Mai departe, aş face referire la expresia faptului că AUR nu au mai făcut live-uri şi fotografii pentru că li s-au stricat ambele telefoane, făcând trimitere către un articol publicat de G4Media în data de 24 februarie 2022, regăsit aici https://shorturl.at/eiyCM, în care se scrie despre un protest AUR în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse dar pe care George Simion nu l-a mai transmis pe reţelele de socializare, invocând faptul că i s-a stricat telefonul. În sensul interpretării date înţelesului cuvântului „plagiat” de către autor, am putea spune că ideea telefoanelor stricate a fost la rândul ei plagiată în articolul“Un protest periculos! S-au coordonat liderii AUR cu Kremlinul?”. Vă las pe dumneavoastră să trageţi concluziile.


Totodată, etichetarea mea drept „impostor”, ideea ameninţării cu denunţul la ambasada SUA, comentariile legate de prejudicierea imaginii PNL, sunt acuzaţii aberante care descalifică pe autor. Ce poţi adăuga la asemenea enormităţi?


De asemenea, domnia sa va putea consulta toate cărţile mele de autor sau coordonate, articolele şi studiile ştiinţifice, zecile editoriale şi analizele şi putea constata că activitatea mea publicistică este ireproşabilă fără nicio acuzaţie vreodată sau insinuare de plagiat. Ori cineva care publică în mod frecvent de aproape 20 de ani, cred că este cel puţin o naivitate să se creadă că aş putea prelua idei sau expresii pentru un comunicat, nici măcar pentru un studiu ştiinţific. Este o enormitate să fiu acuzat de aşa ceva.


Prin absurd, dacă chiar aş fi reprodus ideile domniei sale (ceea ce, repet, nu am făcut!), acesta nu ar fi nici pe departe un plagiat. Totodată, în ultimul an, se va putea constata public că am lansat idei şi mesaje, iniţiative publice privind apariţia şi dezvoltarea unui partid extremist în România, idei ulterior preluate de oameni politici sau de media, personalităţi publice. A acuza de plagiat pe aceste persoane ar fi o enormă gafă şi un lucru injust atât timp cât unele observaţii nu au nevoie de analize complexe sau de expertiză în domeniu. De fiecare dată când am regăsit idei de ale mele la alţi colegi din media sau din politică, am fost satisfăcut că acestea au prins teren şi au fost acceptate şi asumate de cât mai mulţi oameni care conştientizează pericolul extremismului.


Mai mult, am găsit nepotrivit şi imprudent să răspund la încercările domniei sale de a lua legătura cu mine pe chatul privat facebook, care nu păreau în ordine. Respect pe toţi jurnaliştii, comunic zilnic cu mulţi colegi din media, nu am purtat conflicte cu oamenii din media, dar nu pot accepta când un mesaj privat de la domnia sa îmi transmite „aştept datele fiscale să vă trimit factura”. Nimeni nu poate accepta asemenea tip de comentariu, nici ca intimidare, nici ca încercare de a pedepsi o faptă ireală, nici de a „plăti „drepturi de proprietate intelectuală”, şi nici măcar ca glumă nu este permisă.


Prin urmare, având în vedere toate aceste aspecte vă solicit respectuos să publicaţi acest drept la replică.


Vă mulţumesc anticipat pentru înţelegere.

Alexandru MURARU

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite