Barna: 31 de ani mai târziu, n-am uitat mineriada din 13-15 Iunie. Suntem datori să cerem încă o dată justiţiei să îşi facă datoria până la capăt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Dan Barna / Inquam Photos / George Calin
Dan Barna FOTO Dan Barna / Inquam Photos / George Calin

Vicepremierul Dan Barna a transmis pe Facebook că adevărul despre minderiade este cunoscut, însă „preţul nu l-au plătit decât victimele”, cu prilejul aniversării a 31 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

„31 de ani mai târziu, n-am uitat mineriada din 13-15 Iunie.

FSN-lui Ion Iliescu a minţit, a manipulat şi a alimentat ura pentru a-şi conserva puterea şi pentru că aşa au înţeles ei democraţia. O înţelegere strâmbă şi criminală care a lăsat în urmă o ţară ale cărei răni încă se vindecă. 31 de ani mai târziu, dreptatea încă îşi aşteaptă timpul. Adevărul e cunoscut, însă preţul pentru el nu l-au plătit decât victimele. Democraţia noastră s-a născut şi atunci, pe străzile Bucureştiului. În numele oamenilor care au suferit în acele zile suntem datori să cerem încă o dată justiţiei să îşi facă datoria până la capăt. De uitat nu uităm”, a transmis vicepremierul pe Facebook. 

Premierul Florin Cîţu afirmat, de asemenea, că justiţia este încă datoare românilor în privinţa aflării adevărului despre Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Ludovic Orban a participat duminică la ceremonia de comemorare a Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990, unde a declarat că nu s-a dorit pedepsirea vinovaţilor pentru de crimele din timpul revoluţiei şi al mineriadelor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite