Politică

articolul anterior articolul urmator

Barna: Acordul politic naţional este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi „Fără penali în funcţii publice“

6
13 Jun 2019 18:27:12
Autor: News.ro
FOTO Alexandra Georgescu
FOTO Alexandra Georgescu

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, joi, la Cotroceni, că România trebuie să fie un stat de drept, un stat în care justiţia să funcţioneze independent şi să fie o putere respectată şi că acordul politic naţional este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi „Fără penali în funcţii publice“.

„USR a semnat acest acord naţional pentru că el conţine ceea ce de 3 ani în Parlamentul României şi în toate judeţele şi în diaspora USR a susţinut: că România trebuie să fie un stat de drept, un stat în care justiţia să funcţioneze independent şi să fie o putere respectată şi acest acord naţional este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi Fără penali în funcţii publice. Este cel mai simplu instrument pe care noi ca societate, şi un milion de români au confirmat lucrul acesta, putem să-l introducem în Constituţie pentru ca politica românească de acum în viitor să devină ceva mai bună şi stă în puterea noastră”, a afirmat Dan Barna după ce a semnat Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

Liderul USR a mai spus că acest pact este de asemenea un prim pas dintr-o construcţie în care, alături de iniţiativa Fără penali, trebuie transformată CCR într-un arbitru adevărat şi neutru al funcţionării statului, iar justiţia şi legile justiţiei să fie corectate.

„Vă spun asta, domnule preşedinte, pentru că în discuţia pe care am avut-o în cadrul consultărilor ne-aţi asigurat de suportul dvs. şi contăm pe el referitor la Fără penali, cum în egală măsură mă bucur să văd că celelalte partide de opoziţie sunt astăzi aici alături de noi şi sunt convins că împreună România va putea să se repare şi să se reaşeze pe traiectoria europeană”, a susţinut Dan Barna.

„Vreau să vă felicit pentru că este o întâmplare fericită ca, astăzi, când este o zi importantă pentru dvs. pe plan personal să semnăm acest acord. Cred că este o recompensă meritată pentru eforturile şi ale dvs., şi ale noastre, ale opoziţiei, pentru ca România să fie din nou în drum spre Europa, şi nu făcându-şi bagaje în afare ei”, a încheiat liderul USR, referindu-se la faptul că preşedintele Klaus Iohannis împlineşte joi vârsta de 60 de ani.
 
Iohannis: PSD nu s-a schimbat şi nu se schimbă. Românii au votat împotriva atacului nemernic asupra Justiţiei

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

MATEI
13.06.2019, 20:45:25

Din pacate nu este suficient dar poate fi un prim pas. Asta nu inseamna ca s-a rezolvat gestionarea responsabila a bunului public. Spre exemplu furtul poate fi legiferat schimband articole de lege dar poate fi acoperit si cu documente false, Nu stiu in ce masura domnul Barna cunoaste sistemul public pentru ca in general se fura acoperit. Probabil intentia dlui Barna este buna dar nu este suficienta.

+4 (4 voturi)
Un cititor
13.06.2019, 20:49:08

USR, in ce faza este legea votului electronic pt Diaspora , in mod special, dar nu l-am refuza nici noi !

+5 (5 voturi)
Constantine Constantine
13.06.2019, 22:25:59

Si crezi ca toti din diaspora pot da un vot electronic? Plus faptul ca se pot face fraude.Mai sigur votul prin corespondenta, fiecare poate completa un buletin de vot semnat si pus la posta.

+2 (2 voturi)
Un cititor
13.06.2019, 22:54:26

Cel mai sigur este votul in fapt, in sectie, dar........sa aiba loc timp de 2-3 zile. Este adevarat, se poate frauda, dar si plicul poate sa nu mai ajunga. Daca se alege votul prin corespondenta acesta trebuie pus, nu in cutie, ci la posta recomandat, sa ai o dovada ca l-ai trimis.

+2 (2 voturi)
IonIon Codreanu
14.06.2019, 07:07:21

Picul trebuie să ajungă la ambasada străină! Prin poșta OCCIDENTALĂ, care este de toată încrederea. În România se poate ÎNCĂ întâmpla orice. Dar, nici o grijă! Dacă Dăncilă nu pică și nu se obține o majoritate SIGURĂ în Parlament, atrăgând de la PSD 20-30 de parlamentari (trebuie să fie măcar unul din 10 abordabil!), care să susțină un guvern până la alegeri, astfel ca să se împiedice OG catastrofale și să se voteze CÂTEVA corecții absolut necesare, atunci PSD îți va face de cap un an și jumătate și nu numai că nu se erodează, dar se instalează și mai abitir! Există nenumărați ”Dragnea” în conducerea PSD, Dragnea a făcut selecție riguroasă!

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (6)