Politică

articolul anterior articolul urmator

Barna: Am ajuns la un acord, a avut loc o strângere de mână, urmând să vedem şi lista miniştrilor. Suntem foarte aproape de susţinerea acestui guvern

8
22 Oct 2019 16:49:37
Autor: News.ro
FOTO Mediafax Alexandru Dobre
FOTO Mediafax Alexandru Dobre

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, marţi, că probabil spre finalul săptămânii, după ce va vedea lista membrilor Guvernului, va lua „o decizie finală de susţinere a învestiturii acestui guvern”. „Am ajuns la un acord, a avut loc o strângere de mână, bineînţeles urmând să vedem şi lista miniştrilor”, a spus Barna, menţionând că „suntem foarte aproape de această susţinere”.

„Probabil spre finalul săptămânii vom vedea şi lista Guvernului şi vom lua o decizie finală de susţinere a învestiturii acestui guvern. Priorităţile pe care noi le-am menţionat în acest acord politic vizează recursul compensatoriu, desfiinţarea Secţiei speciale şi renunţarea la pensioanrea anticipată a magistraţilor şi bineînţeles iniţiativa Fără penali, cu o completare privind şi iniţiativa comună rezultată din referendum. (...) Cele două partide vor depune toate eforturile pentru a repara răul produs de PSD în justiţie", a declarat Dan Barna, marţi după-amiază, după discţuţiile cu reprezentanţii PNL.

El a menţionat că sunt patru prevederi privind legislaţia electorală incluse în acordul politic agreat marţi după-amiază, fiind vorba de votul în două tururi la alegerile primarilor şi preşedinţilor de consilii judeţene, reducerea numărului de semnături la un prag rezonabil pentru toate tipurile de alegeri, corecta reprezentare a Diasporei, scurtarea termenelor de organizare a alegerilor anticipate.

Alte prevederi se referă la componenta economică şi cea de mediu.

În ceea ce priveşte comisarul european, Barna a spus că premierul desemnat a fost de acord să existe o consultare cu partidele la nivelul Parlamentului în privinţa persoanei care va reprezenta România.

„Am ajuns la un acord, a avut loc o strângere de mână, bineînţeles urmând să vedem şi lista miniştrilor şi să vedem dacă acolo ar putea să fie pobleme sau obiecţiuni", a afirmat el.

Întrebat dacă susţinerea Guvernuui este condiţionată de lista de miniştri, Barna a spus: „Am discutat, premierul ne-a menţionat numele câtorva membri ai Cabinetului, spre finalul săptămânii vom primi propunerea concretă, completă privind componenţa Cabinetului şi evident că ne-am rezervat dreptul de a avea puncte de vedere în caz că există şi persoane care să ridice semne de întrebare".

„Evident nu este un cec în alb privind componenţa cabinetului, aşteptăm să vedem în mod concret", a adăugat el.

Întrebat dacă sunt şanse mari ca USR să voteze Guvernul PNL, Barna a replicat: „Eu zic că suntem foarte aproape de această susţinere".
 
Vezi şi: Cioloş: Nu mai putem ţine PSD la guvernare. Orban trebuie susţinut

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Ion Jurja
22.10.2019, 16:52:59

Da, eu v-as impusca, ca sa nu mai fie atat de aproape, ci foarte sigur ca scapa tara asta de ruserloci si marxisti.

+6 (12 voturi)
Coco
22.10.2019, 17:48:02

Mos Ioane, daaa... de cand sant astia de la USR asa de vinovati ca sa fie impuscati ca nu prea ii vazui la guvernare dupa '89, nu vezi ca nici acum nu vor sa intre? :)

+1 (1 vot)
Ion Capsuna
22.10.2019, 17:36:40

Intre ei...! Ca intre noi... nu se va schimba nimic! Romanii sunt probabil natia cea mai lipsita de constiinta!

-5 (5 voturi)
LochRoagPM
22.10.2019, 18:28:03

Brava borno bachi! Așa, văzuși șî simțiși că liberalul-buJetar nu uită șî nu iartă! Ce minunată sclipire de luciditate te-a străfulgerat! Acum că ești ascultător, să vezi ce bine îți va fi. Ieri erai speriat pe holurile Parlamentului Republicii- astăzi, ai mai prins ceva culoare în obrăjori ceea ce este de bine chiar dacă ai rămas în câmpul tactic și te mai lasă să cânți ” cine nu sare ia condamnare!” Vă merităm cu vârf și îndesat! Îmi doresc să se întâmple mult mai rău cu febra galbenă la masa cu bucate decât am trăit cu ciuma roșie . Merităm mult mai rău ! Klonele kokalare pupătoare de rășini de la preacinstitul yasin petrov , aveți liber la klonat!

-7 (7 voturi)
Marius Goicea
22.10.2019, 20:10:18

Borno baci LochRoagPM apv-ist turnator, așa, văzuși șî simțiși că ruserlocul-buJetar petrov boachi dragnea nu uită șî nu iartă ca iar ai scapat sapunul ! Klonele multiconturi kokalare borno baci LochRoagPM apv-ist turnator pupătoare de rășini de la preacinstitul yasin petrov dragnea, ai liber la klonat sapunul!

+7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (8)

Modifică Setările