Barna anunţă că problema conducerii SRR şi SRTv va fi tranşată în şedinţa coaliţiei de marţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Inquam Photos
FOTO: Inquam Photos

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că, în şedinţa coaliţiei de marţi seara, va fi abordată tema numirii directorilor Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).

„Vom vedea în această seară, vom discuta la coaliţie: fie mergem pe legislaţia actuală, fie încercăm o accelerare la nivelul Parlamentului a adoptării noului proiect de lege despre care am vorbit de altfel mai mult în spaţiul public. În această seară vom discuta în coaliţie care va fi abordarea pe calendarul decizional referitor la conducerea radioului şi televiziunii, respectiv, fie modificăm legea, încercăm să ne încadrăm până la finalul sesiunii. Avem această conducere interimară asupra căreia vom lua nişte decizii în această seară”, a precizat Dan Barna marţi, la Parlament, la finalul şedinţei Biroului Naţional al USR PLUS.

Chestionat ce variantă preferă USR-PLUS, vicepremierul a explicat că trebuie să fie făcută o analiză a opţiunilor legale şi nu a exclus să existe o sesiune extraordinară a Legislativului.

„Asta depinde dacă avem sau nu spaţiu procedural, pe zile, pentru adoptarea noii legi şi noua numire. Eventual cu o sesiune extraordinară. O să vedem în această seară. Nu e o chestiune de preferinţe. Este o chestiune de analizat opţiunile legale posibile”, a completat Barna.

Curtea Constituţională a admis joi, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare ale SRTv şi SRR. Prin urmare, aceste numiri făcute de Parlament sunt neconstituţionale. După decizia CCR, premierul Florin Cîţu a precizat că, până nu există o motivare a hotărârii CCR, nu va fi făcută nicio altă numire.

Vezi şi: Florin Cîţu: Până nu avem motivarea CCR, nu vom face nicio numire la SRTv şi SRR

Prima reacţie a PSD, după ce CCR a hotărât că numirile noilor şefi ai TVR şi Radio România sunt neconstituţionale: Petrecerea s-a terminat! Plecaţi acasă!

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite