Barna, despre implicarea primarilor în campania de vaccinare: Să meargă să le spună oamenilor „Vaccinează-te” în loc de „Votează-mă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / George Calin
FOTO Inquam Photos / George Calin

Vicepremierul Dan Barna şi copreşedintele USR PLUS. a declarat, la Digi24, că în campania de vaccinare vor fi implicaţi şi primarii care să răspândească mesajul către oameni cum ar face-o într-o campanie electorală:"Pentru a-şi obţine voturile, edilii sunt foarte creativi în a ajunge cu mesajul la urechea omului. Hai să folosim asta şi în loc de Votează-mă, să spună foarte simplu Vaccinează-te".

Barna a spus vineri că a avut o întâlnire cu primarii USR PLUS şi discuţiile s-au concentrat pe campania de vaccinare.

„Doritorii de vaccin care au ajuns la centre sau care s-au trecut pe listă e la un nivel de plafon. Trebuie să reinventăm o altă campanie, mult mai aproape de cetăţeni, mai aproape de comunităţi, mult mai aproape de oamenii care poate nu urmăresc emisiuni politice.

 Trebuie să ducem vaccinul mult mai aproape de poarta şi de casa românilor. În această nouă etapă a campaniei de vaccinare e foarte important rolul primarilor, tocmai pentru a-şi înfiinţa aceste centre de vaccinare, pentru a anunţa dacă au dificultăţi. (...)

 Primarii au rol critic şi fac apel şi acum către toţi primarii de la toate partidele, şi ai Opoziţiei: concentraţi-vă în comunităţile dumneavoastră să convingeţi cetăţenii că vaccinarea e singura soluţie pentru a ne întoarce la o normalitate pe care o dorim cu toţii”, a spus Dan Barna.

Acesta a spus că primarii trebuie să se implice fiecare în comunitatea lor pentru ca mesajul privind vaccinarea să ajungă la cât mai mulţi români.

„Ca să obţinem aceste rezultate de relaxare a restricţiilor e important ca fiecare dintre noi să mai tragă de mânecă un vecin, un părinte, un unchi, un cumnat, care fie nu a fost foarte ocupat de subiect, fie din lipsă de implicare sau nepăsare nu s-a dus să se vaccineze”, a spus Barna, potrivit Digi 24.

Barna a subliniat că unii primari deja fac acest lucru.

„Unii au mers din poartă în poartă, ca la campanie. Au fost primari care deja au luat taurul de coarne, primari care au spus că au înţeles şi se vor ocupa şi alţii care au spus că dacă oamenii nu au înţeles, nu sunt responsabili ce pot ei să facă. Evident că sunt puncte de vedere diferite, dar mesajul a fost înţeles, toţi colegii mei au plecat de la această întâlnire cu acest gând: să accelereze. Să privească această campanie exact ca pe o campanie electorală. Pentru a-şi obţine voturile – e valabil pentru toţi primarii, nu doar pentru cei din USR PLUS – sunt foarte creativi în a ajunge cu mesajul la urechea omului. Hai să folosim asta şi în loc de <Votează-mă> să spună foarte simplu <Vaccinează-te> . Am văzut capacitatea partidelor de a ajunge la oameni atunci când au nevoie.

Acum România are nevoie să ajungă la oameni cu acest mesaj de vaccinare”.

Barna a spus că exemplul ar trebui urmat şi de celelalte partide care au structuri teritoriale puternice.

„La fel de bine şi partidele politice care au structuri teritoriale destul de bine reprezentate. Este un demers pe care şi USR PLUS îl face şi mă aştept ca toate partidele şi parlamentare şi neparlamentare să îşi folosească reţeaua pentru această luptă în care chiar trebuie să fim solidari. Lupta de a convinge cetăţenii să meargă să se vaccineze şi de a aduce vaccinul cât mai aproape de strada şi casa lor”, a mai spus Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite