Barna, despre pactul Ciolacu-Orban: Amintirea USL este una dintre cauzele care ne-a adus în criza politică de astăzi; Nu votăm moţiunea de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

USR anunţă că parlamentarii formaţiunii vor vota la vedere şi împotriva moţiunii de cenzură depuse de PSD şi UDMR împotriva Guvernului Orban. Dan Barna spune că speră ca informaţiile potrivit cărora liderii PSD şi PNL ar fi ajuns la o înţelegere privind alegerea primarilor dintr-un singur tur de scrutin să fie „doar o ştire” şi nu „o realitate factuală”.

„Am decis să nu votăm, la vedere, moţiunea care va fi votată în câteva zile”, a anunţat Dan Barna luni.
 
Acesta a explicat că votul va fi unul la vedere, „fără niciun fel de echivoc”, şi că parlamentarii USR vor vota împotriva moţiunii depuse de PSD şi UDMR.
 
„Deci nu votăm moţiunea de cenzură, să fie foarte clar, şi votul va fi la vedere, este o decizie clară, fără echivoc”, a explicat Barna.
 
Întrebat ce părere are despre informaţiile potrivit cărora preşedinţii PSD şi PNL ar fi ajuns la un acord cu privire la organizarea alegerilor pentru primari într-un singur tur de scrutin, Barna a spus că speră „ca acea întâlnire să nu fi existat”.
 
„Am văzut acele informaţii, vreau să le amintesc şi celor de la PNL şi celor de la PSD: ultima dată când am avut o colaborare consistentă PNL -PSD România a suferit. Amintirea USL este una dintre cauzele care ne-a adus în criza politică de astăzi şi vreau să cred că acea întâlnire, acea înţelegere este mai degrabă o ştire de presă decât o realitate factuală, sper ca acea întâlnire să nu fi existat", a spus liderul USR.
 
El a mai spus că, dacă moţiunea de cenzură va fi votată, acest lucru nu înseamnă în mod obligatoriu că vor avea loc alegeri anticipate, fiind nevoie de întrunirea şi a altor condiţii pentru ca acest lucru să se întâmple.
 
Barna susţine de asemenea că nu ar fi vrut „să se sacrifice alegerea primarilor în două tururi în perspectiva anticipatelor”, dar că în prezent „perspectiva anticipatelor este doar în zona de declaraţii”.
 
Preşedintele USR a adăugat că formaţiunea politică rămâne consecventă în ceea ce priveşte susţinerea faţă de alegerea primarilor în două tururi de scrutin şi faţă de organizarea de alegeri anticipate.
 
Dan Barna a anunţat, de asemenea, că liderul grupului USR din Camera Deputaţilor este Cătălin Drulă, iar pentru Senat liderul parlamentarilor USR este Radu Mihail.

Vezi şi: Orban neagă o înţelegere cu Ciolacu: Nu am negociat cu PSD. Cel mai important pentru PNL e programul de guvernare

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite