Barna, despre piedicile puse iniţiativei „Fără penali“: Arată cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna, preşedinte al USR. FOTO Mediafax
Dan Barna, preşedinte al USR. FOTO Mediafax

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat miercuri că, prin demersul de a trimite la Parchetul General iniţiativa „Fără penali în funcţii publice“, reprezentanţii PSD în Biroul permanent, Cătălin Rădulescu şi Florin Iordache, încearcă să o blocheze, iar acest lucru arată „cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care conduc Camera Deputaţilor“, scrie Mediafax.

„Sabotarea iniţiativei «Fără penali», iniţiativa pentru care un milion de români au acordat o semnătură, continuă în Parlamentul României. Astăzi am văzut în Biroul permanent - cei doi colegi ai mei care fac parte din Biroul permanent au asistat la încercarea domnului Cătălin Rădulescu, condamnat penal, Cătălin Rădulescu, promovat de PSD în funcţia de chestor, alături de Florin Iordache, autorul Ordonanţei 13, că încearcă să blocheze transmiterea iniţiativei "Fără penali" la Curtea Constituţională, aşa cum cere legea, intenţionând să trimită la Parchetul General această iniţiativă, sugerând că (...) Secretariatul General, în acele aproape cinci luni în care iniţiativa a fost blocată de Liviu Dragnea la copiator, ar fi constatat neconcordanţe la semnături. Este atât de aberant şi de absurd încât e greu de comentat", a afirmat Dan Barna, potrivit Mediafax.

Liderul USR susţine că Liviu Dragnea ar sta în spatele tergiversării demersului „Fără penali“.  „Faptul că Liviu Dragnea încearcă să confişte şi atribuţiile primăriilor, Liviu Dragnea încearcă să confişte şi drepturile prevăzute de lege în mod explicit pentru primari, adică dreptul de a valida semnături, să le confişte la nivelul Parlamentului, încercând să transmită iniţiativa la Parchet sub acest fals pretext că, fără niciun drept, ar fi descoperit neconcordanţe arată cât de disperaţi sunt condamnaţii penali ai României care momentan conduc Camera Deputaţilor faţă de perspectiva acestei iniţiative care noi suntem convinşi că va deveni lege în România", a susţinut liderul USR.

Raluca Prună, liderul grupului USR din Camera Deputaţilor, a declarat că Biroul permanent şi-a depăşit atribuţiile, „punând în cârca“ Parlamentului trimiterea către organele de cercetare penală a un milion de semnături. „Astăzi, Parlamentul României este condus de domnul Liviu Dragnea, care ştiţi foarte bine că are o condamnare penală, şi de alţii ca dumnealui care îl susţin şi doresc să preia controlul absolut şi asupra acestei iniţiative cetăţeneşti care a fost susţinută şi a fost semnată de un milion de oameni“, a spus Prună.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis, miercuri, ca semnăturile strânse pentru iniţiativa cetăţenească "Fără penali în funcţii publice" să fie trimise la Curtea Constituţională pentru a urma procedura legală, însă va fi sesizat şi Parchetul cu privire la cele un milion de semnături. Chestorul Camerei Cătălin Rădulescu (PSD) a afirmat că va fi sesizat Parchetul General în legătură cu semnăturile strânse pentru iniţiativa ''Fără penali'', existând ''aspecte de natură penală''.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite