Politică

articolul anterior articolul urmator

Barna, despre scoaterea adresei din buletin: Vrem să rupem această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu

29
23 Jun 2021 21:39:43
Autor: News.ro
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepremierul Dan Barna a explicat, miercuri seară, că propunerea ca adresa să fie eliminată de pe cartea de identitate vizează simplificarea lucrurilor, nu complicarea lor. ”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nico legătură una cu alta”, a afirmat Barna, explicând că se propune doar să nu mai existe condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu.

Dan Barna a vorbit, miercuri seară, la Digi 24, despre propunerea ca adresa să fie eliminată din cartea de identitate.
 
”Oamenii vor continua să-şi păstreze adresa, nu are nicio legătură una cu alta. Ceea ce propunem noi este să rupem această legătură care mai este în puţine state (...) această condiţionare de a deţine proprietăţi sau de a te lua cineva în spaţiu (...) această birocraţie este nenecesară în realitate pentru că identitatea nu trebuie să fie condiţionată de proprietatea unei locuinţe”, a declarat Dan Barna.
 
Viceprmierul afirmă că identitatea persoanei este definită de CNP şi celelalte elemente, iar din august vor exista oricum noi cărţi de identitate.
 
”Această dezbatere este foarte legitimă, pentru că sunt două categorii de persoane foarte afectate: persoanele defavorizate, care nu deţin o locuinţă şi au probleme mari în a-şi face acte de identitate (...) şi nu sunt puţini şi mai este categoria cealaltă: persoanele foarte mobile (...) În momentul în care scoţi această chestiune a adresei din cartea de identitate, lucrurile devin mai puţin birocratice şi mai simple pentru tine ca cetăţean”, a afirmat Dan Barna.
 
Acesta afirmă că, astfel, mai multe persoane ar putea vota, de exemplu, la alegerile parlamentare.
 
”La parlamentare, de exemplu, foarte mulţi oameni, activi social, nu ajung să voteze pentru că au domiciliul într-un alt judeţ, de obicei la distanţă mare (...) Am avea o reprezentativitate mai mare a aleşilor pentru că mai multe persoane ar putea să voteze”, a mai declarat Barna, prizân că propunerea a fost deja prezentată în coaliţie.
 
”Au rămas să se gândească”, a mai precizat vicepremierul.
 
Acesta respinge ideea că eliminarea adresei de pe cărţile de identitate ar putea duce la turism electoral masiv.
 
Dan Barna a anunţat, marţi seară, că USR PLUS va propune la şedinţa coaliţiei ca domiciliul să nu mai fie pe cartea de identitate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

29 Comentarii

Pop Max
23.06.2021, 21:43:30

Eu aș fi zis că o astfel de decizie ar duce automat la fraude electorale, dar dacă zice Dambarna că nu, atunci m-am liniștit, îl cred pe cuvînt.

-5 (19 voturi)
Maximilian Musat
23.06.2021, 21:58:38

19 000 000 fraieri x 15 euro =285 000 000 euro ! Atat vor castiga ciumetii! Nu se gandeste Barna la aktceva,banii ,doar banii si averile sunt in mintile lor,cata neobrazare !!! ...de fapt ei vor sa schimbe ceva dar pe banii romanilor,si da-i frate acte,adrese ,resedinte ,locuinte,proprietari ...mincinosi conducatori stim sa alegem !

+9 (15 voturi)
Aspida
23.06.2021, 21:52:53

. mai aveți multe idei crețe? la ce mai folosește «cardul de IDENTITATE»? măsură utilă celor cu n-șpe locuințe/case… ne convertim la statutul de «homeless», ha? sau… hai să trăim … virtual… pe cartonașul ăla ai doar numele, fără sex (conform noilor tendințe), cu foto și CNP… halal! 🐵 ♒️

-3 (17 voturi)
Maximilian Musat
23.06.2021, 22:01:22

Este suficient sa fie scris numele si cat a castigat din consultanta pe cartea de identitate, se va sti daca este stapan sau sluga...

+8 (12 voturi)
Infractorul Burci
23.06.2021, 22:21:44

Ce poți să ceri de la dejecțiile neomarxist-useriste?

-6 (18 voturi)

Vezi toate comentariile (29)

Modifică Setările