Barna, după ce a fost ales candidatul USR-PLUS la prezidenţiale: E o probabilitate ca Iohannis să fie celălalt candidat din turul al doilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna se vede deja în turul al doilea al prezidenţialelor. FOTO Inquam Photos
Dan Barna se vede deja în turul al doilea al prezidenţialelor. FOTO Inquam Photos

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că se aşteaptă ca al doilea candidat din turul al II-lea al prezidenţialelor să fie Klaus Iohannis, el fiind primul care ar urma să ajungă în etapa finală.

„Obiectivul nostru este ca eu, în calitate de candidat al alianţei USR-PLUS, să ajung în turul al doilea. Este o probabilitate evidentă că preşedintele Iohannis va fi celălalt candidat din turul al doilea, reprezentantul PNL. Pentru România va fi un semn de mare normalitate şi însănătoşire să aibă opţiunea în turul doi între candidatul PNL şi candidatul USR-PLUS”, a declarat Dan Barna, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dacian Cioloş, validat de alianţa 2020 USR-PLUS pentru funcţia de premier, dacă aceasta va câştiga alegerile, a afirmat că românii vor o schimbare, PSD fiind un partid nedemocratic. „Românii aşteaptă ca lucrurile să se schimbe în ţară în mod fundamental şi structural, nu doar peticeli pe ici pe colo. Ceea ce se întâmplă şi se va întâmpla în lunile următoare va dovedi românilor că mobilizarea pe care au arătat-o la europarlamentare şi la alegerile din ultimii trei ani de zile produce schimbări şi în politica din România. Există şanse mari ca pentru prima dată în ultimii 15-20 ani să avem în turul doi al alegerilor prezidenţiale candidaţi care provin din forţe democratice, pentru că PSD-ul din păcate nu îl putem considera o forţă democratică, acolo e o forţă de clan unde grupuri de interese acţionează în comun şi au luat ostatici, menţinând zone de sărăcie. Lucrurile acestea trebuie să se termine în România”, a susţinut Dacian Cioloş.

Fostul premier a adăugat că obiectivul Alianţei 2020 USR-PLUS este „obţinerea unei majorităţi în Parlament pentru a modifica Constituţia şi pentru a pune în aplicare programul de guvernare”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite