Barna: Partidul lui Ciolacu a decis să blocheze adoptarea proiectului de lege care ar permite carantinarea şi izolarea individuală. PSD e iresponsabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Facebook
Dan Barna FOTO Facebook

Liderul USR Dan Barna a declarat că PSD este iresponsabil pentru că a decis să blocheze în Parlament proiectul de lege privind carantina şi izolarea bolnavilor sau celor suspectaţi de COVID-19. El a adăugat că toate partidele trebuie să înţeleagă că nu pot să tergiverseze astfel de lucruri şi să îşi vadă doar propriul interes, având în vedere că ne confruntăm cu „cea mai gravă criză sanitară din timpul vieţii noastre”.

„PSD e iresponsabil. Partidul domnului Ciolacu a decis să blocheze adoptarea proiectului de lege care ar permite carantinarea şi izolarea individuală a bolnavilor şi suspecţilor de infectare cu Covid-19”, a scris Dan Barna luni pe Facebook.

Acesta a precizat că Guvernul a trimis cu întârziere un proiect imperfect, însă asta nu înseamnă că PSD şi aliaţii săi nu trebuie să transforme „o situaţie proastă într-o catastrofă sanitară”.

„Da, este adevărat că proiectul e imperfect şi a venit cu întârziere de la Guvern, o nouă bâlbă dintr-un lung şir care poate fi imputat actualului Executiv. Dar PSD şi aliaţii săi trebuie să dea dovadă de responsabilitate şi să nu transforme o situaţie proastă într-o catastrofă sanitară doar pentru că vin două rânduri de alegeri şi pentru că îşi fac calcule cinice pe spatele românilor. De asta există Parlament - pentru a legifera responsabil. Sperând să dea o lovitură PNL, PSD dă o lovitură României”, a completat Barna.

Liderul USR a transmis un mesaj tuturor partidelor parlamentare şi le-a îndemnat „să abandoneze jocul practicat în ultimii 30 de ani”.

„Toate partidele trebuie să înţeleagă că nu pot să-şi vadă exclusiv de propriul interes în timp ce ţara traversează un moment dificil. Ne confruntăm cu cea mai gravă criză sanitară din timpul vieţii noastre, iar vechile partide politice trebuie să abandoneze jocul practicat în ultimii 30 de ani”, a conchis Dan Barna.

Reacţia acestuia vine după ce Marcel Ciolacu a anunţat luni, după şedinţa conducerii PSD, că senatorii social-democraţi vor vota legea privind carantina şi izolarea după ce premierul Ludovic Orban şi ministrul Sănătăţii vin în Parlament, pentru a explica prevederile proiectului legislativ şi de ce l-au înaintat atât de târziu.

În schimb, Guvernul a transmis că premierul Ludovic Orban sau miniştrii nu au fost invitaţi la dezbaterile din Parlament în legătură cu legea privind carantina şi izolarea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite