Barna: Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele USR Dan Barna a afirmat joi la Tulcea că partidul său este pregătit să intre la guvernare „în orice moment”, că are resurse, program şi oameni competenţi, „dar este nevoie de o majoritate parlamentară”.

UPDATE: Dan Barna a revenit într-un mesaj pe Facebook în care subliniază că nu s-a răzgândit în privinţa guvernării şi că poziţia sa a fost aceeaşi de la început. Adică acesta susţine că USR va intra la guvernare doar în cazul în care se va forma o majoritate parlamentară.

„Nu, nu m-am răzgândit. USR poate intra la guvernare DOAR dacă există o majoritate parlamentară care să facă posibile reformele de care România are nevoie. Nu avem cum să credem că am putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape ne-au scos din Europa.

Avem nevoie de un acord politic al tuturor partidelor parlamentare şi al preşedintelui Iohannis pentru organizarea de alegeri anticipate care să dea naştere unei astfel de majorităţi, pentru că în actuala configuraţie parlamentară ea nu există.

Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Dar în contextul actual, USR nu va participa cu miniştri într-un guvern de tranziţie.

Suntem pregătiţi să oferim susţinere condiţionată în Parlament. Asta a fost poziţia USR de la începutul acestei crize politice şi aceasta este poziţia pe care am declarat-o astăzi de la Tulcea”, a afirmat Barna pe Facebook.

„Putem intra la guvernare în orice moment. Avem resurse, avem program, avem oameni competenţi, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să facă posibilă reformele de care are nevoie România. Nu mai putem prosti la nesfârşit electoratul că trebuie făcute reforme, dar de fapt să nu le facă nimeni altcineva. Considerăm că aceste reforme pot fi făcute cu o majoritate parlamentară”, a declarat Barna, citat de Agerpres.

Liderul USR a adăugat apoi că partidul său va susţine moţiunea de cenzură şi a respins ideea unei posibile reforme „alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD”. De asemenea acesta lansează ideea unor alegeri anticipate.

„Vom susţine moţiunea de cenzură şi vom participa la discuţii pentru a găsi cea mai bună soluţie a unei guvernări care să asigure perioada aceasta de interimat care să ne ducă la alegeri anticipate. Nu este reală şi nu poate funcţiona ideea că s-ar putea face reforme alături de oamenii care au fost lângă Liviu Dragnea şi PSD în cei trei ani care aproape că ne-au scos din Europa. Şi atunci va fi o perioadă de tranziţie, un guvern, vom vedea în ce formulă, prin care să mergem spre alegeri anticipate. După aceste alegeri, să putem să ne ne asumăm o guvernare completă, consistentă, prin care chiar să facem aceste reforme de care România are o fundamentală nevoie”, a adăugat Barna.

O afirmaţie asemănătoare a avut şi liderul PLUS, Dacian Cioloş, care declara ieri că USR-PLUS este gata să intre la guvernare „cât mai repede”.

„Am spus-o încă de la început - venim cu un proiect de guvernare, suntem gata să intrăm la guvernare cât mai repede, dar cu legitimitate în Parlament, care să ne permită să punem în aplicare un program de restructurare de care România are nevoie şi pe care românii îl aşteaptă”, sublinia Cioloş miercuri la Digi24.


Liderii Alianţei USR PLUS, Dan Barna şi Dacian Cioloş au mai anunţat că luni dimineaţă, începând cu ora 10.15, urmează să susţină o conferinţă de presă pe tema crizei guvernamentale.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite