Politică

articolul anterior articolul urmator

Barna, după ce senatorii USR au votat  proiectul PNL privind închisoarea la domiciliu: A fost o eroare. USR va vota la Camera Deputaţilor împotrivă

10
3 Apr 2020 18:22:40
Autor: Sebastian Zachmann
Dan Barna   Foto: Eduard Enea
Dan Barna   Foto: Eduard Enea

Liderul USR Dan Barna susţine că votul colegilor săi din Senat în favoarea proiectului de lege iniţiat de Alina Gorghiu (PNL) care permite arestul la domiciliu a fost o eroare. La Camera Deputaţilor, USR va vota împotrivă.

”Am primit mai multe întrebări legate de votul colegilor mei senatori la proiectul de lege PNL cu închisoarea la domiciliu, proiect corelat cu cel privind brăţara electronică de urmărire. Ca să clarific această temă şi să revenim la priorităţile reale din aceste zile precizez că acel vot a fost o eroare, iar USR va vota la Camera Deputaţilor, cameră decizională, împotriva acestei iniţiative”, a scris Dan Barna pe Facebook. 

Infractorii condamnaţi la închisoare de până la şapte ani ar putea executa pedeapsa la domiciliu după ce Senatul a adoptat joi un proiect de lege care permite ca mai multe categorii de deţinuţi să poată să îşi execute pedeapsa la domiciliu, cu supraveghere prin intermediul unei brăţări electronice. Proiectul a fost iniţiat de senatoarea PNL Alina Gorghiu. Senatorii USR au votat în favoarea proiectului. 

„Văd că am generat dezbatere în spaţiul virtual, cu două propuneri legislative votate, marţi, la Senat, de toţi colegii senatori PNL, USR, PMP, UDMR, PSD, cu excepţia a două abţineri. Vă subliniez că nu este nimeni eliberat din închisoare prin aceste legi. Doar instanţa de judecată are prerogativa de a decide individualizarea pedepselor, adică cine execută la închisoare şi cine la domiciliu. Doar pentru infracţiuni uşoare! Nu se aplică celor care au săvârşit infracţiuni de corupţie, de serviciu, precum şi alte infracţiuni grave (omor, trafic de persoane etc.), după cum se poate observa în imaginea ataşată. Aceste măsuri sunt în legislaţia tuturor statelor europene şi sunt considerate benefice”, a scris Gorghiu, pe Facebook.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

inuendo
3.04.2020, 18:31:07

Chiar așa, dorește USR+ eliberarea condiționată a lui belinache?

Aurel Paun
3.04.2020, 19:15:17

Politicieni tembeli ce sunteti: Tara arde si voi va pieptanati nenorocitilor. In loc sa luati o hotarare privind pensiile speciale in sprijinul bugetului pentru sustinerea luptei cu COVID 19 pe voi va preocupa bunastarea puscariasilor. Idiotul de ministru al Justitiei propune majorarea alocatiei de hrana a puscariasilor fara sa se intrebe cat este alocatia de hrana a bolnavilor din spitale.

+4 (4 voturi)
Tomescu Tom
3.04.2020, 19:28:47

Aurel Paun În viziunea lor ... Care bolnavi din spitale ? Șiii....care spitale ?

LazyBear
3.04.2020, 19:23:33

Nu exista bai eroare la acest nivel si când e vorba de asa ceva!! Aveti vid intre urechi sau sunteti pur si simplu nemernici? Barna, sunteti varza. Atat de multa lume v-a votat si si-a pus speranta in voi...dar nu dovediti ca meritati. Cât sa mai avem rabdare cu voi ca sunteti si voi tineri, fara experienta etc...??

+3 (3 voturi)
Tomescu Tom
3.04.2020, 19:25:19

Nu este absolut nici o eroare ... Absolut nici una ! Că doar nu erau beți când au votat ...și nici nu fumaseră nimic înainte.... . Votul de acum chiar a fost cel ce exprimă opțiunea USR... Votul din camera lu Dragnea ... va fi un simplu vot / o opțiune reevaluată ... . Dacă societatea civilă nu mârâia nimic ..v-ați fi făcut că plouă ..și asta ar fi fost toată.... Am învățat lecția de când cu alde-psd-pnl -iștii ...

Vezi toate comentariile (10)