Barna: USR îl va propune pe Dacian Cioloş pentru funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam
FOTO Inquam

Preşedintele USR, Dan Barna, anunţă că USR îl va propune, miercuri, la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, tot pe Dacian Cioloş pentru funcţia de premier. Barna spune că USR este dispusă să intre la guvernare pentru a asigura legislaţia care prevede alegea primarilor în două tururi de scrutin.

„Alianţa USR-PLUS are o propunere (...) vom merge cu Dacian Cioloş, co-preşedintele Alianţei USR-PLUS”, a spus Dan Barna, marţi seară, la Digi 24. 

Întrebat dacă USR l-ar susţine pe Nicolae Ciucă pentru funcţia de prim-ministru, Barna a spus că decizia va fi luată "funcţie de scenariile reale” care se vor contura. 

Liderul USR a spus că în prezent este "foarte scăzută” şansa de a fi organizate alegeri anticipate, iar USR este dispusă să participe la guvernare pentru a asigura legislaţia care să prevadă alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că Ludovic Orban şi-a depus în această seară mandatul de prim-ministru desemnat şi că a convocat pentru miercuri consultări cu partidele pentru desemnarea unui nou premier. Iohannis a precizat că miercuri ar putea avea loc ”o desemnare” şi că se va asigura că face ”o desemnare bună”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite