Barna: USR susţine în continuare activitatea DNA. Am toată convingerea că poziţia lui Iohannis va fi una de susţinere a statului de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat joi că formaţiunea sa susţine în continuare DNA şi crede că preşedintele Klaus Iohannis va adopta o poziţie de "susţinere a statului de drept"

"Doamna Kovesi a reuşit să convingă cetăţenii de bună credinţă că infractorii încearcă să confişte statul. În ceea ce priveşte revocarea, evident că nu există niciun temei serios. În condiţiile în care avem un consilier al premierului condamant la 8 ani de închisoare şi ţinut în vitrină, nu avem ce discuta", a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

El a mai afirmat că USR susţine în continuare DNA şi pe Laura Codruţa Kovesi, afirmând că, după părerea lui, poziţia preşedintelui Klaus Iohannis va fi una de "susţinere a statului de drept".

"USR susţine în continuare activitatea DNA şi pe doamna Kovesi la conducerea instituţiei. Eu am toată convingerea şi încrederea că poziţia domnului Iohannis va fi una de susţinere a statului de drept, pentru că discutăm despre un asalt al unei găşti de infractori cu resurse asupra statului de drept. Cred că preşedintele va fi consecvent cu poziţiile sale anterioare. Cred că îşi va folosi prerogativele pentru a susţine DNA şi pe conducătoarea ei", a continuat el.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a susţinut, miercuri seară, o conferinţă de presă în care a spus că nu are niciun motiv să îşi dea demisia, pentru că a respectat legea în tot ceea ce a făcut.

Ea a afirmat că, în scandalul cu înregistrările care vizează DNA,  nu este vorba despre Kovesi, ci despre "asaltul asupra justiţiei".

"Nu cred că acest atac este întâmplător, asistăm la un festival disperat al inculpaţilor, în care inculpaţii spun părţi de adevăr. Aici nu este vorba despre Kovesi  sau despre procurorul şef al DNA. DNA nu este un om, este o instituţie şi cred în acest lucru. Acest atac nu este despre Kovesi şi despre procurorii care şi-au făcut treaba, ci vizează îngenuncherea poporului român şi umilirea cetăţenilor", a declarat Kovesi.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite