Politică

articolul anterior articolul urmator

Barna: Victorie pentru mediu! Camera Deputaţilor a votat DNA-ul pădurilor

4
13 May 2020 16:45:47
Autor: News.ro
Dan Barna, liderul USR  Foto: George Călin
Dan Barna, liderul USR  Foto: George Călin

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat, miercuri, că deputaţii au votat pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor), considerând că acest lucru este o "victorie pentru mediu".

"Victorie pentru mediu! Camera Deputaţilor a votat pentru înfiinţarea Direcţiei pentru Investigarea Infracţiunilor de Mediu (DNA-ul pădurilor). DIIM este un proiect USR şi reprezintă o schimbare majoră de paradigmă în raportarea statului român la problemele de mediu", afirmă Dan Barna, miercuri, într-o postare pe Facebook.

El enumeră mai multe motive pentru care acest proiect este important: "pierdem anual un miliard de euro doar de pe urma furturilor din păduri; 25.000 de oameni îşi pierd viaţa în fiecare an urmare a unor afecţiuni generate de poluarea aerului; riscăm sancţiuni de sute de mii de euro zilnic dacă vom continua să nu facem nimic pentru a curăţa aerul pe care îl respirăm".

"DNA-ul pădurilor va avea la dispoziţie procurori specializaţi, agenţi de poliţie şi experţi care se vor ocupa exclusiv de combaterea infracţiunile împotriva mediului", spune Barna.

USR anunţa, în 27 aprilie, că proiectul său privind înfiinţarea unui "DNA al pădurilor" a fost inclus pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Camerei Deputaţilor, la solicitarea preşedintelui USR, Dan Barna.

"Spre deosebire de alte proiecte de lege ajunse la Parlament şi, teoretic, motivate de grija pentru pădurile României, iniţiativa USR, dacă va fi adoptată, va reprezenta o schimbare radicală în atitudinea statului faţă de acest subiect. Vom avea procurori specializaţi pe infracţiuni de mediu, poliţişti dedicaţi acestor teme şi specialişti care să lucreze împreună cu primele două categorii astfel încât să putem scoate România de pe lista ţărilor unde nu se face nimic pentru mediu”, a explicat Dan Barna..

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Constantine Constantine
13.05.2020, 16:56:25

Nici nu a inceput macar starea de alerta si in zona in care traiesc de 3 luni au aparut "oamenii de afaceri": cu banane si legume,cu fier vechi si mai ales cu lemne de vinzare , bineinteles la metru ster imbirligat.Urla cit ai tin bojocii"lemne. lemne , ia la lemne!" dar nu-i baga nimeni in seama.Din pacate nici cine trebuie caci umbla prin localitati nestinjeniti sineopriti de nici o patrula.Masinile tip camioneta sint marca Mercedes , apar a fi noi si pot fi confiscatre daca cei in drept isi vor face datoria.

+1 (1 vot)
Un cititor
13.05.2020, 17:44:45

Las ca sunt bani sa mai platim inca o armata de bugetari !!! O sa faca "praf" si acest DNA !!! Camera video e sfanta !!! Trebuie pusa peste absolut toata tara !!! In toate orasele pe toate strazile, in paduri etc...

-2 (2 voturi)
Cel Mare Scarambeu
13.05.2020, 19:51:22

Nu va bucurati asa de devreme pana nu ajunge sa fie promulgata de domnul presedinte si aplicata.PSD-istii sunt in stare sa voteze o lege si tot ei sa o conteste la CCR.

+2 (2 voturi)
muresan anna
13.05.2020, 20:28:17

Nu cred ca este niciun motiv de entuziasm pana nu vom vedea rezultate.Comisii si comitete....sunt destulle dar nu si-au dovedit eficienta.Asteptam totusi.

Modifică Setările