Barna, la votul din Parlament pentru Guvernul Ciucă: Cine crede că liberalismul e o soluţie pentru România, să vină la USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Arhivă
Dan Barna FOTO Arhivă

Fostul vicepremier Dan Barna i-a invitat pe cei care cred că „liberalismul este o soluţie pentru România” în USR, explicând că „azi, PNL se separă oficial de liberalism”.

„Încep prin a vă felicita pentru achiziţie”, i-a transmis Dan Barna lui Marcel Ciolacu de la tribuna Camerei Deputaţilor. „Nu e puţin lucru să scoţi PNL de la guvernare din poziţia de vioara I şi să îl bagi în anexa PSD. (...) Aţi reuşit ceea ce nici Iliescu nu a reuşit. Aţi scos PNL di instorie şi l-aţi pus în buzunarul de la piept al PSD”

Potrivit fostului vicepemier, „PNL predă guvernarea de bunăvoie şi nesilit de nimeni. (...) De ce nu l-aţi chemat direct pe Liviu Dragnea, că e liber de contract, să-i daţi Ministerul Justiţiei”, i-a mai în

„Nu este un Guvern al stabilităţii, va fi în cel mai bun caz un Guvern al stagnării”, a mai spus Dan Barna referitor la viitorul Executiv al coaliţiei PNL-PSD-UDMR.

„Nu o să vă cerem să controlaţi ce fac partidele din coaliţie, ştiu că acest lucru va fi imposibil. Vă cer însă să fiţi cinstiţi, să spuneţi cine va lua deciziile în acest Guvern”, i-a mai transmis fostul vicepremier premierului desemnat.

Dan Barna a mai amintit de absenţa preşedintelui Iohannis de la şedinţa solemnă a Parlamentului privind Ziua Naţională a României. „Am înţeles că ieri marcarea Zilei Naţionale nu a avut loc pe agenda domniei sale. Dar un eveniment de familie, aşa cum este astăzi botezul noului FSN mă aşteptam să îl intereseze şi să îl onoreze ca atare. Este a patra şansă pe care preşedintele o dă PSD şi nu am nicio îndoială că dacă va fi necesar o va oricâte şanse vor fi necesare, pentru că nu e o greşeală şi nu un accident,ci pur şi simplu cinism, nepăsare. Pentru preşedinte ţara este o plastilină”, a mai spus Dan Barna.

„Azi PNL se separă official de liberalism. Liberalismul trebuie să continue în această ţară. Rolul acesta îl are USR acum. Îi invit pe toţi cei care cred că liberalismul este o soluţie pentru România să vină alături de noi în perioada următoare”, le-a mai transmis Dan Barna parlamentarilor. 

„Coaliţii absurde şi ridicole au mai fost în această ţară. Toate s-au făcut praf rapid şi apoi a trebuit să vină cineva să repare după ele. Aşa se va întâmpla, din păcate”, a conchis fostul viceprremier. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite