Baronii PSD se leapădă de Dragnea. Refuză să aducă oameni la mitingul de la Bucureşti

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este explicaţia anulării mitingului PSD din 22 mai, din Bucureşti. Chestia cu „nu vrem să aducem disconfort bucureştenilor“ nu e crezută nici de copiii. Pe 10 august n-au adus disconfort? Dar la precedentul miting PSD de la Bucureşti? Mitingurile de la Iaşi au fost revelatoare pentru baroni. N-au venit 45.000, ci doar 10.000, iar şefii PSD au fugit prin spate, abia scăpând de furia „câtorva derbedei“!

De fapt, 5000. Dar Dragnea vede doar ce-i convine!

Eşecul mitingurilor PSD, un semnal de la baroni că nu mai dau doi bani pe Dragnea

Cele două mitinguri de la Iaşi au fost un fiasco pentru Dragnea şi PSD. Şefii PSD au fugit, pur şi simplu, din calea manifestanţilor anti PSD, protejaţi de forţe de ordine şi bodyguarzi. Nici la Galaţi n-au făcut mare brânză. Din 40.000 de participanţi anunţaţi, dacă au venit 10.000. Şi aceia aduşi cu autocare, iar parte dintre ei habar nu avea ce caută la miting.

Discursurile au fost penibile la toate cele trei mitinguri. Atacuri în rafală la preşedintele Iohannis şi la UE. Şi laude la adresa „succeselor” economice ale guvernării PSD, transmise unor oameni săraci, cărora le fluieră vântul prin buzunare. Că doar „câştigătorii” politicilor economice ale PSD nu participă la mitinguri!

Baronii se leapădă de Dragnea şi pentru că a pierdut controlul guvernului

Este clar că Viorica Dăncilă nu mai ascultă de Dragnea. Face singură turnee prin ţară, să convingă baronii şi şefimea PSD că ea este viitorul acestui partid. Că este huiduită şi dânsa, inclusiv la Urlaţi, o altă poveste care pune mari semne de întrebare asupra viitorului PSD. Premierul le-a spus baronilor, se pare destul de convingător: banii sunt la mine, nu la Dragnea. Şi dacă vreţi să mai vedeţi vreun ban, ascultaţi de mine, nu de Dragnea.

Despre restructurarea guvernului prin parlament, nici vorbă. Viorica Dăncilă a declarat chiar ieri la Ploieşti: „această discuţie va fi în CEX dar nu cred că o să îmi schimb opţiunea“. În ciuda faptului că preşedintele Iohannis tocmai a transmis PSD că a refuzat ultimii trei miniştri pe motive de oportunitate, că nu sunt pregătiţi.

Premierul Dăncilă a refuzat constant să semneze OUG-uri pe justiţie, care i-ar fi adus salvarea lui Dragnea, a dat-o afară pe Anca Alexandrescu, iar de Darius Vâlcov nu se mai aude nimic. Bomboana pe colivă, guvernul îl aduce pe Mazăre la puşcărie în câteva zile, deşi este prietenul lui Dragnea. Ce să mai spere baronii penali de la Dragnea, că-i va salva de puşcărie, dacă nici în Madagascar nu mai sunt în siguranţă? Dna Andronescu, instalată de premierul Dăncilă în funcţie, este şi dânsa repudiată de conducerea PSD. Război în toată regula.

Posibil ca premierul Dăncilă să-i fi ameninţat pe baroni cu demisia, adică cu pierderea guvernării, dacă nu o susţin pe ea, inclusiv in fruntea partidului.

Pentru baroni este clar că Dragnea nu mai stăpâneşte guvernul. Şi atunci, la ce bun să stea în fruntea partidului? Toţi aşteaptă rezultatele de la alegeri pentru a decide în privinţa lui Dragnea.

Pe 20 mai s-ar putea decide situaţia juridică a lui Dragnea

Probabil nu va veni, pe 20 mai, hotărârea definitivă în dosarul „Bombonica“, dar va rămâne în pronunţare. Posibil să avem parte de decizia CCR la solicitarea lui Florin Iordache, solicitare pe care nu avea dreptul s-o facă. Aici explicaţii. În atmosfera de respingere a guvernării Dragnea, de la mitinguri, din presa independentă, de la preşedintele Iohannis, de la Bruxelles, nu cred că judecătorii, fie ei de la ICCJ sau de la CCR, se mai tem de Dragnea, sau încearcă să-i mai facă pe plac. Văd şi ei că din „armăsarul” de odinioară, Dragnea a devenit o biată „gloabă” politică. Aşa că au ocazia să aplice legea aşa cum le spune ştiinţa şi conştiinţa juridică.

O quam cito transit gloria mundi

După rezultatele alegerilor europarlamentare şi de la referendum, politicienii să-şi ia un răgaz şi să reflecteze la această zicere celebră. În ziua de azi, dominată de tehnologiile de comunicaţii, nu poţi minţi tot timpul şi să speri că vei fi crezut. Cine nu înţelege acesta lucruri, plăteşte mai devreme sau mai târziu. Cazul lui Liviu Dragnea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite