Politică

articolul anterior articolul urmator

Baronii USL amăgiţi de Liviu Dragnea

5
25 Jul 2013 14:25:20
Ioana Lupea

Liviu Dragnea îşi amăgeşte foştii camarazi  de baronie din teritoriu că va schimba legea care le interzice să fie în acelaşi timp şi primari sau şefi de CJ şi membri în consiliile de administraţie ale companiilor locale.  Mai mulţi baroni din PSD şi PNL, care şi-ar putea pierde mandatele pentru că au fost declaraţi de ANI incompatibili din motivul descris mai sus au bătut cu pumnul că vor modificarea legii.

Iar Liviu Dragnea le-a promis că promisiunea nu costă nimic, fără să le spună şi adevărul în legătură cu acest proiect de lege care nu mai este de ceva vreme  pe ordinea de zi a Guvernului.

Baronii USL sunt din ce în ce mai nemulţumiţi pentru că, deşi Uniunea este la putere de mai bine de un an de zile, ei riscă să rămână, vorba aceea, şi bătuţi şi cu banii luaţi, sau mai clar  şi fără bani şi fără mandate. ANI i-a declarat incompatibili pe puternicii baroni USL Nicuşor Constantinescu, Mircea Moloţ, Aristotel Căncescu, Constantin Boşcodeala care şi-au adus aminte subit că nici fondurile aşteptate n-au ajuns în visteriile lor şi nici legea care urma să-i transfere în altă ligă, aceea a superbaronilor, nu a fost adoptată. Ministerul Dezvoltării Regionale nu mai are banii de altă dată, iar Liviu Dragnea nu a întors înapoi către ei ce le-a promis în schimbul susţinerii  pentru o poziţie de forţă în Guvern.

Liviu Dragnea trage de timp în speranţa că vor veni vremuri bugetare mai bune, deşi rectificarea nu va fi pe plus, pentru că ştie că legea cu pricina nu va trece de ministerul Justiţiei, acolo  unde s-a împotmolit şi prima dată.   Proiectul  care elimina  incompatibilităţile pentru baronii locali care deţin funcţii alese şi mandate în consiile de administraţie ale unor compăanii locale prin care firmele lor derulează contracte bănoase cu institiuţiile pe care le conduc tot ei a fost iniţiată de Liviu Dragnea în urmă cu câteva  luni, e adevărat, dar a primit deja  aviz negativ din partea ministerului Justiţiei.

Într-o emisiune Adevărul Live, preşedintele ANI Horia Georgescu a declarat: „Este o incompatibilitate ca un ales local să fie membru într-un consiliu de administraţie. Ministerul Dezvoltării Regionale a promovat un o iniţiativă legislativă care dă voie aleşilor locali să facă parte din consilii de administraţie, dar a fost respinsă de Ministerul Justiţiei, care a ţinut cont de punctul de vedere al ANI. Iniţiative legislative de acest gen apar atunci când ANI face publice concluzile unor verificări ”.

 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Vanatorul/d.c.
25.07.2013, 15:37:57

Dragnea e unul dintre cei mai mari jefuitori ai avutiei nationale..! Prin societatea de stat pe care a privatizat-o in interes de familie si partid, fostul sef al CJ Teleorman si actualul ministru responsabil cu repartizarea catre infractorii USL a feudelor..regionalizate, a jacmanit bugetul tari de sute de milioane de euro prin licitatii trucate care aveau in vedere constructia de drumuri , licitatii castigate doar de firma celebrei Cosa Nostra teleormanene, TELDRUM SA. Sunt gata sa pun pariu cu oricine ca in maxim 2-3 ani Dragnea va deveni rezidentul unui penitenciar, la fel ca Nastase, Voicu, Fenechiu, Babiuc si altii escroci si infractori USL de aceeasi teapa..!

+4 (6 voturi)
mihai radu
25.07.2013, 17:00:13

Toti baronii, sefii si sefisorii ar trebui sa inteleaga un lucru simplu,care in traditia populara se traduce prin frumoasa expresie- "a intarcat Balaia"-adica nu mai sunt bani,acei multi bani care-i faceau fericiti pe toti.Vi-l amintiti pe celebrul Mischie care explica ca in varful pixului sta fericirea primarilor din subordine?Acum sta la loc racoros si mediteaza probabil la cum trecem meteoric prin aceasta lume.Ar fi o solutie cam radicala pentru potolirea foamei de bani a baronilor,lichidarea fizica a pensionarilor, care le va aduce cam 5 miliarde pe an.Altfel vor mari presiunea pe Dragnea,fiindca singura solutie pentru a mai scoate un ban este sa fie EI si coordonatori si ordonatori si conducatori.Vai de biata tara!

+1 (3 voturi)
calu
25.07.2013, 17:21:44

Mi-aduc aminte de Dragnea asta cand,pe ...cand Geoana era in varful fericirii c-a castigat alegerile prezidentiale,el ca un vagabond de speta joasa era cat pe ce s-o jefuiasca si pe sotia lui,sotia lu"Geoana zic.Deci,asta ar fin in stare sa-si vare mana si-n ....partea aia mai jos de buric al sotiilor ....de sefi de partid,daramite in ....banii publici.

0 (2 voturi)
Vasile Ion
25.07.2013, 18:36:46

Romanistanul Incepe pe zi ce trece sa semene cu o secventa ce-mi vine in minte ("Zorba Grecul"), cea cu Bubulina care nu murise inca, dar cu toate neamurile si satenii care-i intrau in casa si-si imparteau bunurile !

+2 (2 voturi)
M Costi
27.07.2013, 17:34:05

Dna I. Lupea , cred ca ...cam exagerati cu povestea ca baronii USL ( de ce doar cei din USL ? ) sunt disperati ca nu pot face parte si din consiliile de administratie ale companiilor locale ! Pentru a-si impune vointa intr-un consiliu de administratie , un baron adevarat n-are nevoie sa faca parte personal din respectivul consiliu . Isi poate trimite oamenii de incredere , care ii pot face "treaba" la fel de bine ! In plus , respectivul baron va prefera totdeauna sa lucreze din umbra , prin interpusi ! Cat despre "problemele" cu ANI , o eventuala modificare a legii nu va ajuta cu nimic pe cei care deja au fost gasiti incompatibili , orice modificare a legii intra in vigoare numai dupa momentul aparitiei in M.O. , nu si retroactiv ! Daca intradevar va preocupa relatia Baroni ( nationali si locali ) / Consilii de Administratie ( companii locale si nationale ) , puteti face ca jurnalist , cate ceva : Initiati o dezbatere in mass media despre legatura dintre puterea unui baron si posibilitatile acestuia de a controla numirile in conducerile companiilor cu capital de stat !