"Băse" i s-a părut "mişto" lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD, Victor Ponta, a povestit pe blogul personal cum l-a cunoscut pe preşedintele Traian Băsescu

"Era în 2002, prin iarnă, când Băse, în stilul caracteristic, ţipa că vrea să muncească dar nu-l lasă corupţii de consilieri. Adrian Năstase a mutat şi el pe tabla de şah cu «nebunul», respectiv cu mine - tânăr şi dornic de afirmare şef la Departamentul de Control al Guvernului!", relatează Ponta cum ajuns să se ocupe de dosarul lui Băsescu, pe atunci primar al Capitalei.

Ponta îşi aminteşte că a muncit "pe brânci" o lună şi jumătate prin "cotloanele" Primăriei şi a pus "mizeria" de acolo în "faimosul raport care a produs scandal". Căutarea prin documentele primăriei a dat roade.

"Rezultatul era previzibil, furau toţi pe rupte, Băsescu cu o ceată de consilieri, inclusiv pesedişti, normal, doar că acum erau în sfârşit probe, făcute chiar ca la Procuratură!", rememorează Ponta. Faptul că s-a ocupat de dosar l-a dus în situaţia de a fi invitat într-o confruntare la TVR cu Traian Băsescu.
Băsescu l-a "curtat" pe Ponta

Liderul PSD povesteşte că s-a întâlnit cu Băsescu în camera de machiaj, l-a salutat cu politeţe, dar cu reţinere. În schimb, primarul Capitalalei l-a abordat în alt stil. "A venit la mine de parcă eram vechi prieteni, m-a luat direct cu bancuri, a hăhăit în stilul caracteristic şi m-a bătut de câteva ori pe spate!", spune Ponta. După care, a mai făcut un pas spre împrietenire.

"În câteva minute mi-a făcut confidenţe, ce tare îi plac băieţii tineri şi serioşi aşa ca mine, că îmi vede un viiitor luminos, bla bla!". Finalul a fost apoteotic: "băi Victore, păcat că eşti însurat, că am două fete, hahahaha!", continuă Ponta.

Băsescu pare să fi fost convingător, iar tânărul Ponta îl compara deja cu Adrian Năstase. "Îmi amintesc că pe drumul spre studioul emisiunii mă gândeam ce om mişto, deschis, drăguţ, nu rece (arogant o să zică cârcotaşii) şi pedant ca şeful meu de atunci , cu care aveam o relaţie strict profesională. ", povesteşte liderul PSD.

"Mai aveam puţin şi eram gata să mă înscriu în fan-clubul Băsescu şi deja mă mustra conştiinţa că am scris de toate matrapazlâcurile lui de la Primărie. Un om aşa simpatic nu avea cum să facă toate relele scrise de mine acolo, probabil că am fost prea aspru!", relatează Ponta.

Lacrimi de ciudă la final

Impresionat de "prietenia" afişată de Băsescu, Ponta l-a lăsat pe acesta să vorbească primul în emisiune. Şi "Băse" a vorbit: "Această slugă a lui Năstase, acest tânăr ticălos a venit aici să vă spună numai minciuni şi să-i apere pe corupţii pesedeului! ".

Ponta susţine că a fost surprins: " Cum, cine, de cine zice? Mai aveam puţin şi mă uitam să văd despre cine vorbeşte, nu-mi venea să cred că zice de mine! ". În prima fază, procurorul lui Năstase a fost derutat.

"Am avut câteva minute de derută totală, mai aveam puţin şi mă ridicam umil să-i amintesc că sunt ăla pe care zicea mai devreme că-l vrea de ginere!", scrie Ponta. Pe parcurs şi-ar fi revenit şi a început să vorbească despre probele din dosar. "Răspunsul lui - simplu, mint, m-a pus Năstase să îl atac", îşi aminteşte liderul PSD.

Cei doi au ieşit din studio cu stări de spirit diferite: Ponta nervos, Băsescu ca pe o acţiune de rutină. "Când s-a terminat emisiunea trecusem deja de la nedumerire la indignare şi îmi venea să-i sar în gât M-a pasat rapid <<hai mă, aşa e la politică>>"!, relatează şeful social-democraţilor. Ponta a fost impresionat de confruntare. "Am rămas cu impresia că e un mare escroc, şi imi venea să plâng de ciudă că mă manipulase aşa uşor!", a mai scris Ponta pe blog.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite