Băsescu, 19 zile în ghearele puciştilor

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un anunţ aparent banal, făcut de Biroul Electoral Central cu trei zile înainte de alegerile parlamentare din 9 decembrie, are greutatea unei bombe atomice. De joi, 6 decembrie, puciştii din iulie-august 2012 au un motiv în plus să se teamă, indiferent de puterea vremelnică pe care le-o conferă un popor supus bombardamentului zilnic al Ministerului Propagandei (Antena 3 şi asociaţii).

Biroul Electoral Central a comunicat situaţia secţiilor de votare pentru alegerile din 9 decembrie, pe circumscripţii electorale şi localităţi, cu numărul alegătorilor arondaţi fiecărei secţii de votare. Pe teritoriul României există 18.456 de secţii, totalizând 18.248.414 alegători. Acestora li se adaugă românii cu drept de vot din străinătate, estimaţi la circa 500.000; chiar dacă la BEC nu sunt contabilizaţi, aceştia vor vota în cele 306 secţii ale circumscripţiei electorale 43 – Diaspora.

Aşadar, peste 18,2 milioane de alegători, confirmaţi într-o guvernare USL, pe baza datelor actualizate de primarii majoritar USL! Numărul exact - 18.248.414 - este foarte apropiat de cel comunicat iniţial pentru referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui: 18.292.464 de alegători. Diferenţa de 44.050 este nesemnificativă ca impact electoral, înscriindu-se în marja normală de fluctuaţie a populaţiei.

Chiar şi raportând participarea la referendum (8.459.053 de voturi exprimate, inclusiv cele frauduloase) la baza electorală comunicată acum de BEC, cvorumul nu ar fi îndeplinit, iar Traian Băsescu ar rămâne preşedinte. Singura diferenţă, lipsită de importanţă, ar fi scorul cu care a eşuat tentativa de demitere a acestuia: 46,35% în loc de 46,24%, cât s-a consemnat în vară. Şi, atenţie, în calculul cvorumului n-au intrat şi românii din străinătate, chiar dacă zecile de mii de voturi ale lor au fost numărate! Altfel spus, procentajul prezenţei la vot a fost mai mic chiar şi decât cel anunţat oficial.

Aşadar, Biroul Electoral Central ne spune, în decembrie 2012, că amânarea revenirii lui Traian Băsescu la Cotroceni, în august 2012, a fost un abuz. Să ne amintim: pe 2 august, la patru zile după referendum, Curtea Constituţională s-a reunit pentru a constata că tentativa de demitere a preşedintelui a eşuat, neîndeplinindu-se condiţia de cvorum. Curtea n-a putut pronunţa însă invaliditatea referendumului, fiind blocată de adresa pe care o primise peste noapte din partea Ministerului Administraţiei şi Internelor, condus de PSD-istul Ioan Rus. În adresa respectivă, bazată pe un fals grosolan al şefului de la Evidenţa Populaţiei, chestorul Constantin Manoloiu, şi semnată de PNL-istul Victor Paul Dobre (ministru delegat la Administraţie), se spunea, contrar prevederilor legale, că MAI “nu îşi poate asuma veridicitatea numărului de persoane înscrise în listele electorale permanente”. Drept urmare, Curtea Constituţională a amânat decizia până pe 12 septembrie, solicitând Guvernului verificarea listelor actualizate. Ulterior, amânarea de 41 de zile s-a redus la 19 zile, întrucât decizia Curţii a fost pronunţată pe 21 august: lipsă cvorum, referendum invalid, acţiunea de demitere a preşedintelui a eşuat, Traian Băsescu îşi reia prerogativele de şef al statului.

Pentru a înţelege uriaşa presiune exercitată de pucişti asupra Curţii Constituţionale în acele zile dramatice, să ne amintim ce declara prim-ministrul Victor Ponta: “Noi nu suntem 18 milioane în acest moment. Conform primelor estimări, s-a redus populaţia cu drept de vot cu 3 milioane, deci cu drept de vot suntem 15 milioane” (10 iulie 2012). Afirmaţii similare, pe un ton imperativ, au fost făcute de Crin Antonescu şi de mulţi alţi fruntaşi ai USL, pe fondul zgomotului infernal produs de Ministerul Propagandei. Pentru scăderea masivă a numărului de români din listele electorale, erau invocate date nerelevante de la Institutul Naţional de Statistică (16.527.971, deci s-a făcut cvorumul!) ori de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (16.598.476, iarăşi s-a făcut cvorumul!), iar  Vajuran Vosganian se interesa cum ar putea fi scoşi de pe lista alegătorilor bolnavii de Alzheimer… Însuşi Ion Iliescu făcea o demonstraţie statistică a împuţinării noastre până pe la 15-16 milioane, de parcă trecuse mai trecuse o dată Armata Roşie peste noi…

Cert e că “diversiunea listelor electorale”, ticluită de Guvernul Ponta prin intermediul celor doi miniştri (Rus şi Dobre) şi prin complicitatea unui subaltern al acestora (chestorul Manoloiu – “Nu e bine, chestore!”), a amânat revenirea lui Traian Băsescu la Cotroceni cu 19 zile. Dacă judecătorii Curţii n-ar fi fost manipulaţi prin intermediul grupului infracţional din MAI, suspendarea preşedintelui ar fi fost de 27 de zile (6 iulie – 2 august), încadrându-se în cele “maximum 30 de zile” prevăzute de Constituţie.

Cele 19 zile de uzurpare a puterii, în defavoarea lui Traian Băsescu şi în favoarea lui Crin Antonescu, sunt o dovadă materială a loviturii de stat date de USL în vara acestui an. Lovitură înăbuşită în cele din urmă, dar care a produs statului de drept daune irecuperabile.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite