Băsescu: Avocatul Poporului este avocatul USL, nu al poporului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Tudor Iovu
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Tudor Iovu

Preşedintele Traian Băsescu susţine că Avocatul Poporului nu-şi face datoria pentru că au existat peste 30 de ordonanţe ale guvernului suspecte de neconstituţionalitate, la care acesta nu a luat nicio măsură.

„Când ai majoritate de 70% în Parlament, asta arată că priorităţile acestor oameni sunt să scape de sub orice control, având în vedere că Avocatul Poporului nu-şi face datoria. Numai la Preşedinţie au fost depistate peste 30 de ordonanţe suspecte de neconstituţionalitate, dar nu avem ce le face. Avocatul Poporului este avocatul USL, nu al poporului“, a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului spune că numărul mare al ordonanţele emise de guvern este o dovadă a încearcării USL de a acapara toate instituţiile statului.

„Un alt element care probează acapararea unuia din posturile TVR, care probează opţiunea acestor oameni de a avea control absolut pe toate instituţiile statului este numărul de ordonanţe emise. De la instalarea Guvernului Ponta, s-au emis 80 de ordonanţe simple şi 105 ordonanţe de urgenţă“, a mai spus preşedintele.

De-a lungul mandatului său, Traian Băsescu a contestat mai multe proiecte de lege la Curtea Constituţională(CCR). Ultima sesizare a şefului statului la CCR a vizat pragul de 30% prezenţă la Referendum. Preşedintele a susţinut că pragul de 30% ar fi neconstituţional, deoarece manifestarea suveranităţii poporului se asigură doar prin participarea majorităţii cetăţenilor la consultarea populară, respectiv a 50% plus unu dintre alegători.

“Majoritatea decidentă trebuie să se raporteze la un anumit nivel de reprezentativitate sub aspectul participării la vot pentru ca hotărârea finală să se bucure de legitimitatea necesară, iar un prag de participare de 30% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente nu poate să confere o asemenea legitimitate”, a precizat Băsescu.

Traian Băsescu: Modificarea Codului Penal, un scut pentru aleşi şi 10 ani de regres. Resping această lege

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite