Băsescu: Sunt convins că o fuziune PNL- PDL nu este posibilă. La viitorul Congres va fi o ameţeală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO David Muntean
Preşedintele Traian Băsescu FOTO David Muntean

Preşedintele Traian Băsescu crede că PNL şi PDL nu vor reuşi să devină un singur partid, unificarea dreptei fiind posibilă numai în baza unui protocol de alianţă care să vizeze alegerile prezidenţiale.

„Eu sunt un politician pragmatic. Sunt convins că o fuziune PNL- PDL nu este posibilă. Alianţa se poate face pentru că nu intru în intimitatea şi istoria partidelor. Alianţă pe obiectiv precis: scoatem preşedintele. Toate partidele ar trebuie să susţină candidatul în turul doi. Asta ar însemna să pregăteşti electoratele. Soluţia corectă ar fi fost un protocol care să acopere atribuţiunile prezidenţiale şi care să fie convenit cu toate partidele.  Acest protocol ar fi fost instrumentul care ar fi permis compatibilizare electoratelor. La viitorul Congres va fi o ameţeală“ a spus Băsescu, la Adevărul Live.

Preşedintele consideră că PDL este mai puternic decât PNL la nivel local. „Pe urmă ar trebuie să discute organizaţiile PNL şi PDL dacă se suportă şi cine va fi şef de organizaţie.  PNL are un avantaj aparent, iar comportamentul lui Blaga este unul al unui om disperat. PDL are structuri teritoriale foarte puternice. Că nu mai are votanţi, asta e altceva.  Când se întâlnesc organizaţiile PDL din teritoriu cu cele ale PNL, veţi vedea că PDL este mai puternic“, a mai spus şeful statului.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că congresul comun de fuziune PNL-PDL ar putea să aibă loc pe 26 iulie, documentele comune să fie finalizate până pe 15 iulie, el menţionând că sondajul PNL pentru stabilirea candidatului liberal la prezidenţiale ar putea fi finalizat în 7-10 zile.

”În ceea ce priveşte calendarul de fuziune, s-au păstrat aceleaşi termene, practic până în data de 15 (iulie - n.r.) vor fi finalizate documentele, proiectul de statut, proiectul de program politic, proiectul de ţară şi protocolul de fuziune între cele două formaţiuni politice, urmând ca cele două structuri ale celor două partide să ratifice aceste documente, mă refer la Convenţia Naţională Extraordinară a PDL şi la Congresul PNL”, a declarat Orban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite