Băsescu: Daddy, înţelege că menţinerea lui Vâlcov în Guvern nu este posibilă. Cât rău crezi că mai poţi face României în lupta fără limite pentru puterea ta?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu îi transmite replici dure actualului lider PSD Liviu Dragnea. FOTO: Mediafax
Fostul preşedinte Traian Băsescu îi transmite replici dure actualului lider PSD Liviu Dragnea. FOTO: Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a atacat, din nou, pe liderul PSD Liviu Dragnea, de data aceasta pentru menţinerea lui Darius Vâlcov în funcţia de consilier al premierului Viorica Dăncilă, după ce acesta a fost condamnat la 8 ani de închisoare în primă instanţă. Băsescu a precizat că deşi decizia instanţei nu este definitivă, păstrarea în aparatul de stat a fostului primar al Slatinei „nu este posibilă”.

Traian Băsescu l-a criticat din nou pe Liviu Dragnea, la scurt timp după ce acesta a reacţionat ironic pe subiectul sentinţei primite ieri de Darius Vâlcov. Fostul preşedinte a precizat că „standardele politice într-un stat democratic nu permit menţinerea lui Vâlcov în funcţie, chiar dacă decizia instanţei nu este definitivă”.

„Daddy, e groasă (MĂ) cu Vâlcov. Dragnea, înţelege că menţinerea lui Darius Vâlcov în funcţia de consilier de stat în aparatul de lucru al premierului nu este posibilă. Este adevărat că această condamnare la 8 ani de închisoare pentru corupţie nu este definitivă, dar standardele politice într-un stat democratic nu mai permit menţinerea lui Vâlcov în funcţie.

Dragnea, cât rău crezi că mai poţi face României în lupta fără limite pentru puterea ta, pentru demolarea şi subordonarea instituţiilor ţării şi împotriva României?

Daddy, eu cred că se termină prost cu foamea ta pentru putere absolută exercitată neconstituţional şi împotriva intereselor României.”, a scris Băsescu pe Facebook. 

Fostul primar al Slatinei şi fondatorul programului de guvernare PSD, Darius Vâlcov, a fost condamnat, joi, la opt ani de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice, în perioada în care acesta era edil. Decizia instanţei nu este definitivă.

Întrebat cum comentează situaţia lui Darius Vâlcov, liderul PSD, Liviu Dragnea, a răspuns ironic: „Trebuie omorâ azi, împuşcat!”. Dragnea a mai adăugat că nu va propune demiterea lui Vâlcov şi că îi pare rău pentru acesta, mai ales că „milioane de români au salarii şi pensii mai mari datorită lui.”

“Nu, nu îi dau sfat domnului Vâlcov. E o condamnare în primă instanţă, nu sunt jurist, nu sunt avocat. Îmi este foarte greu să comentez o astfel de decizie. În schimb, am o părere de rău, dar, mă rog, până la decizia definitvă mai este. Sunt milioane de români, totuşi, care în 2017 au avut şi vor avea în continuare salarii mai mari, pensii mai mari. România a avut o creştere economică record datorită unui program de guvernare la care Darius Vâlcov a avut o contribuţie determinantă şi îmi pare rău că se întâmplă asta", a declarat Liviu Dragnea.

"Guvernul va decide dacă el rămâne sau nu rămâne acolo. Nu am propus pe nimeni în aparatul Guvernului, nici nu o să propun să plece cineva”, a completat acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite