Băsescu: „Deşi m-am certat cu Tăriceanu, nu am dubii privind opţiunile lui euro-atlantice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu are o atitudine nuanţată faţă de Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu are o atitudine nuanţată faţă de Călin Popescu Tăriceanu FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la ieşirea de la secţia de la vot, răspunzând unei întrebări a presei, că nu are dubii privind opţiunile euroatlantice ale fostului premier, liberalul Călin Popescu Tăriceanu, deşi s-a certat cu acesta.

"Cu el nu am dubii pentru opţiuni, chiar dacă m-am certat cu el. Cu alţii am dubii", a declarat Băsescu, fiind întrebat ce părere are că au semănat foarte mult declaraţiile sale şi ale fostului premier privind faptul că au votat pentru menţinerea opţiunii euro-atlantice.

El a afirmat că a votat "pentru continuitate în drumul spre Vest", pentru că nu vrea ca România să fie "o ţară în zona gri în care să nu ştim dacă prioritatea este către Bruxelles sau spre Moscova, către Washington sau spre Beijing".

"Drumul nostru cert este către valorile euro-atlantice, care trebuie să fie parte din viaţa noastră", a spus Băsescu.

De asemenea, preşedintele a afirmat că nu mai trebui admonestaţi liderii UE şi Departamentul de Stat al SUA.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri că premierul pe care-l va desemna în urma alegerilor parlamentare trebuie să fie un proeuropean şi un proatlantist, dar şi o persoană loială interesului naţional şi care să nu aibă "lucruri ascunse" în propriul CV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite