Băsescu, despre alianţa PNŢCD cu PSD: Ţărăniştii adevăraţi nu se vor duce să promoveze partidul lui Iliescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam / Octav Ganea
FOTO Inquam / Octav Ganea

Fostul preşedinte Traian Băsescu a vorbit, la România TV, despre decizia de a candida la alegerile europarlamentare, precizând că PMP se va bate pentru patru locuri de eurodeputat. A comentat, de asemenea, alianţa PNŢCD cu PSD, despre care a spus că nu şi-ar fi imaginat-o.

„Eu cred că Pro România va avea mari probleme de prag. PMP-ul nu va avea probleme. Eu mi-am asumat şi riscurile acestei campaniei, dar pe listele la europarlamentare am pus toţi parlamentarii şi toţi şefii de filiale.

Alianţe nu sunt, în afară de asta dintre Barna şi Cioloş. O alianţă între USR şi o cutie cumpărată, că Cioloş a cumpărat un partid şi el, se numeşte PLUS. Nu ştiu ce pasiune are Barna pentru cutii goale, dar a adunat-o acolo în alianţă.

A venit Pavelescu şi a făcut alianţă cu PSD. Orice aş fi putut să cred, dar nu să văd vreodată ţărăniştii în alianţă cu partidul lui Iliescu. N-are de câştigat nimic PSD-ul pentru că ţărăniştii adevăraţi nu se vor duce să promoveze PSD-ul. Nu pot vedea un ţărănist să se ducă din uşă în uşă să promoveze minciunile PSD. Nu-l pot vedea pe ţărănistul ăla, urmaşul lui Coposu, cum se duce el la oameni să le spună că s-a aliat cu PSD-ul.

Sunt alegeri care vor schimba raportul de forţe între partide. Orice procent sub 46% este grav, dar dacă vor lua sub 30% va fi vai de capul lui Dragnea. Dacă PNL+PMP vor obţine cumulat peste PSD vor avea o problemă foarte gravă, pentru că şi-ar pierde legitimitatea: cum vor mai spune ei că aşa i-a mandatat electoratul.

UE, pentru mine, nu are secrete, iar ca europarlamentar, portofoliul de cunoştinţe despre UE şi portofoliul oamenilor pe care îi cunosc la Bruxelles îmi vor permite să fac lucruri importante pentru ţară. Eu zic că o să ne batem la un patru locuri. Optimismul meu proverbial funcţionează şi în cazul acesta”, a declarat Traian Băsescu la România Tv.

Traian Băsescu este pe prima poziţia a PMP la alegerile europarlamentare. Pe al doilea loc se află preşedintele partidului, Eugen Tomac. Pe celelalte locuri sunt: Ioana Constantin, Marius Paşcan, Simona Vlădică, Robert Turcescu, Teodora Desagă, Petru Movilă, Cătălina Bozianu şi Cătălin Bulf.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite