Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu, despre coronavirus: Vom avea îmbolnăviri în România, problema este la ce dimensiuni. Nu trebuie creată panică, dar trebuie spus adevărul

20
24 Feb 2020 23:13:50
Autor: News.ro
Fostul preşedinte Traian Basescu crede că nu suntem pregătiţi pentru riscul aproape total de expunere la coronavirus. El încurajează populaţia să nu se panicheze, deşi sugerează că „românii trebuie să se apere singuri de data asta”. FOTO Sever Gheorghe
Fostul preşedinte Traian Basescu crede că nu suntem pregătiţi pentru riscul aproape total de expunere la coronavirus. El încurajează populaţia să nu se panicheze, deşi sugerează că „românii trebuie să se apere singuri de data asta”. FOTO Sever Gheorghe

Fostul preşedinte Traian Băsescu spune că nu are niciun dubiu cu privire la faptul că în România vor exista cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, catalogând riscul de extindere a virusului în ţara noastră drept unul „aproape total”. El susţine că „nu trebuie creată panică, dar trebuie spus adevărul”.

„Riscul este aproape total, vom avea aceste îmbolnăviri în România, problema este la ce dimensiuni. Obligaţia mea, ca stat, este să protejez cât mai mulţi cetăţeni cu putinţă. (...) Că vom avea boala, nu există dubii. (...) Este clar că suntem nepregătiţi şi este o situaţie de urgenţă”, a afirmat Traian Băsescu, luni seară, la Realitatea Plus.

El a precizat că nu crede în comitetele interministeriale „pentru că nefiind pregătiţi nu au ce face decât să spună vorbe”.

„Românii trebuie să se apere singuri de data asta”, a spus Băsescu.

El a mai spus că dacă ar fi şef al statului ar pregăti în fiecare judeţ spaţii în una sau două şcoli ca locuri în care să fie introduşi în carantină cei care ajung în România din zonele infectate. Băsescu a explicat că este nevoie de clădiri "curate” în care să fie cazaţi cei care vin afara ţării, din zonele cu risc de contractare a virusului.

Băsescu a afirmat că nu trebuie creată panică, dar trebuie spus adevărul.

Fostul şef al statului susţine că ar fi trebuit convocat de urgenţă Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru a lua măsurile necesare.

El a afirmt că este nevoie de „restricţii majore” pentru diminuarea „la maxim a impactului acestui virus în România”.

„Carantina este un act de agresiune controlată a statului asupra cetăţenilor, dar în favoarea cetăţenilor. Nu este o agresiune cu rea voinţă, este o restricţie impusă pentru binele lor”, a mai spus Băsescu, explicând că a trăit momente de carantină atunci când era comandant de navă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

20 Comentarii

leuldinpanjshir99
24.02.2020, 23:38:11

Turnatorul securist Petrov se pricepe si la coronavirus?

-2 (6 voturi)
Carmen Florea
25.02.2020, 03:37:32

Ai perfecta dreptate .

-4 (6 voturi)
Carmen Florea
25.02.2020, 03:36:32

Sa trezit betivul sa latre iar sa trancaneasca despre tot si nimic . Poate acest coronavirus ne face un favor noua Romanilor si sa intre in politicieni primul sa fie chiorul .

-4 (6 voturi)
Carmen Florea
25.02.2020, 03:44:02

https://youtu.be/WVCsN93dQs8?t=14

-2 (4 voturi)
Ghe Stoian
25.02.2020, 04:56:18

nene Basescu : esti pe invers=chiar dta creezi panica ! Nu stii inca ? Dl. Iohannis a convocat CSAT-ul,pt. maine, miercuri ! Aproape toata Romania stie acest lucru, numai dta nu ! Cum este posibil ?

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (20)