Băsescu, despre demisia lui Ponta: Dacă am ajuns în ţara în care procurorii dărâmă guverne, punem lacătul pe democraţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a atacat aseară pe magistratul care instrumentează dosarul lui Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică pentru B1 TV.

Băsescu a declarat că, probabil, procurorul la care se referă este „proaspăt în DNA“ şi a afirmat că este posibil să fi primit instrucţiuni să dărâme Guvernul.

„Avem o legislaţie şubredă care face ca un procuror, fie el şi stagiar, să pună Guvernul în poziţia de a fi demis, ceea ce nu are nimic comun cu statul de drept. Procurorul acela probabil e unul proaspă venit în DNA, care a primit instrucţiuni cum să dărâme Guvernul. Dacă am ajuns în ţara în care procurorii dărâmă guverne, putem să punem lacătul pe democraţie“, a spus Băsescu.

„Mâine, orice guvern poate fi dărâmat pe simpla prezumţie de nevinovăţie a unui procuror, dar care nu are girul unui judecător să spună că este vinovat“, a continuat el şi a opinat că  retragerea lui Ponta de la şefia partidului nu are importanţă. „Cred că pentru Ponta e indiferent dacă e şi preşedinte de partid sau doar premier. Atât timp cât eşti prim-ministru susţinut de o majoritate din care partidul tău face parte, eşti stăpânul partidului (...) Jupânul politicii, în an electoral şi preelectoral, e premierul“, a încheiat fostul preşedinte.

Citeşte şi:

Victor Ponta se retrage din funcţia de şef al PSD. Rovana Plumb: Nu demisionează, este o retragere temporară

Premierul Victor Ponta le-a transmis colegilor săi social-democraţi că renunţă la funcţia de preşedinte al PSD şi la toate funcţiile conducere ale partidului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite