Băsescu, despre Dungaciu: Nu îţi e ruşine, conservă moscovită? Eu nu-l cunosc pe Plahotniuc, dar stăpânii tăi au mâncat din mâna lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu i se adresează analistului politic, Dan Dungaciu, printr-o postare pe Facebook, şi comentează o serie de afirmaţii care ar fi apărut în presa din Republica Moldova. Băsescu îl numeşte pe Dungaciu „o biată conservă moscovită” şi îl acuză că „jigneşte un fost preşedinte al României”, dar şi că „umileşte sute de mii de unionişti”.

Traian Băsescu îl acuză pe analistul politic, Dan Dungaciu, printr-o postare pe Facebook, că „jigneşte un fost preşedinte al României, umileşte sute de mii de uninonisti din Republica Moldova, jigneşte peste 150 de consilii locale, multe ONG-uri unioniste conduse şi formate din tineri şi desconsideră o muncă uriaşă a câtorva politicieni din România şi din Republica Moldova”.

„Analistatul moscovit Dan Dungaciu face două afirmaţii în presa din Republica Moldova: 1. Partidul Unităţii Naţionale (PUN), al cărui preşedinte de onoare sunt, este un „partid marionetă” inventat de Plahotniuc pentru a rupe voturile unioniştilor. 2. Cele peste 150 de consilii locale care, în frunte cu primarii lor, au adoptat hotărâri de Unire simbolice, reprezintă o manipulare. Domnule analist moscovit Dungaciu, chiar nu ai ruşine? Ca să vorbesc pe înţelesul tău, „dragă” conservă moscovită, te-aş întreba cât a costat analiza ta transmisă presei din Republica Moldova prin care jigneşti un fost preşedinte al României, umileşti sute de mii de uninonisti din Republica Moldova, jigneşti peste 150 de consilii locale, multe ONG-uri unioniste conduse şi formate din tineri şi desconsideri o muncă uriaşă a câtorva politicieni din România şi din Republica Moldova pentru ca, mai devreme sau mai târziu, efectele ticălosului Pact Ribbentrop-Molotov să fie anulate prin întregirea ţării” , a scris Băsescu. 

Fostul preşedinte al României spune că „teoria” conform căreia Partidul Unităţii Naţionale (PUN), al cărui preşedinte de onoare este, reprezintă o invenţie a proruşilor, „pentru a descuraja funcţionarea oricărui partid curat şi unionist din Republica Moldova”.

„În Republica Moldova, am creat Partidul Unităţii Naţionale (PUN), partid care are ca principal obiectiv promovarea curentului unionist pentru ca oamenii/ cetăţenii Republicii Moldova să înţeleagă că singura soluţie care le garantează şi securitatea şi perspectiva unui trai mai bun este Unirea cu România.

Şi ce să vezi?! În presa din Republica Moldova, apare analistul moscovit Dan Dungaciu, altfel împopoţonat cu titlul de profesor, dar şi cu funcţia de director al Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, care susţine, nici mai mult, nici mai puţin, că acest partid ar fi un partid marionetă inventat de Vlad Plahotniuc. Cunosc teoria. Este inventată de proruşi pentru a descuraja funcţionarea oricărui partid curat şi unionist în Republica Moldova.

Dragă domnule Dan Dungaciu, nu ţi-a fost ruşine să faci astfel de afirmaţii ştiind că preşedintele de onoare al acestui partid este Traian Băsescu, fost preşedinte al României?!”, a explicat liderul PMP.

Traian Băsescu a încheiat postarea acid, sugerând că Dan Dungaciu ar ataca Partidul Unităţii Naţionale fiind plină campanie electorală, reprezentând astfel  interesele altor părţi.

„Numai pentru Dungaciu: cum vă activaţi voi, conservele muscovite, în campanii electorale… sau ai uitat când, consultant plătit fiind pentru Ghimpu, la 13 ianuarie 2016, l-ai convins să semneze scrisoarea adesată Preşedintelui Moldovei în care cereaţi desemnarea lui Plahotniuc în funcţia de prim-ministru? Şi încă ceva, Dungaciule: eu nu-l cunosc pe Plahotniuc, dar stăpânii tăi, proprietari de televiziune cu guşe, care te televizează cu toate inepţiile pe care le debitezi ca analist politic, au mâncat bine din mâna lui Plahotniuc. Ce zici?”, a conchis fostul preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite