Băsescu, despre Legea offshore: E timpul ca parlamentarii să pună piciorul în prag. Legea nu poate fi votată după cum ridică degetul Dragnea sau Tăriceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că utilizarea gazelor naturale din Marea Neagră în economia românească este cea mai bună soluţie. Băsescu apreciază că „este timpul ca parlamentarii să pună piciorul în prag”, pentru că ”această lege nu poate fi votată după cum ridică degetul Dragnea sau Tăriceanu”, potrivit unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.

„Pănă cu ceva vreme în urmă, nu puteai deschide un televizor fără să-i vezi pe Dragnea, Tăriceanu sau pe Vâlcov desenând pe tablă grafice sau făcând calcule ce ne arătau cum o să ne dea bunăstarea afară din case, cum o să avem autostrăzi care vor brăzda ţara în toate direcţiile. De când cu legea offshore, în conţinutul căreia îşi regăsesc interesele mari companii petroliere, aflăm doar despre lupta surdă dintre Tăriceanu şi Dragnea cu privire la bani şi niciun cuvânt, niciun plan, niciun grafic televizat la ore de maximă audienţă, despre cum vom folosi aceste gaze naturale pentru relansarea petrochimiei, pentru extinderea reţelei de gaze naturale destinată alimentării locuinţelor, pentru creşterea calităţii vieţii românilor, pentru reducerea poluării, pentru crearea de locuri de muncă în economia românească”, a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook. 

Fostul preşedinte a afirmat că numai după ce planul este făcut, se poate stabili nivelul corect al redevenţelor şi taxelor suplimentare, astfel încât preţul gazelor pe piaţa românească să încurajeze utilizarea acestora în economia naţională.  „Numai aşa deputaţii vor putea vota în cunoştinţă de cauză. Iar dacă suntem mânaţi de dragostea pentru export, nu mai bine privim către Republica Moldova în loc să vedem doar Ungaria şi Austria? Este timpul ca parlamentarii, indiferent de apartenenţa politică, să pună piciorul în prag. Această lege nu poate fi votată după cum ridică degetul Dragnea sau Tăriceanu, ci după conştiinţa fiecăruia în legătură cu interesul naţional”, a mai scris Băsescu.

Senatorul PMP atrage atenţia şi asupra unei decizii din trecut: „Experienţa privatizării prin vot în Parlament a PETROM, funcţie de degeţelul ridicat de Adrian Năstase, ar trebui să ne fie suficientă”. În 3 octombrie, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a cerut retrimiterea în comisii a Legii offshore, în condiţiile în care ALDE a acuzat lipsa unei dezbateri reale. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite