Băsescu despre Rogozin: Trebuie aflat câtă votcă consumase înainte să facă aceste declaraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În opinia lui Traian Băsescu, Rogozin a rămas încă la modul de gândire al stalinismului FOTO Adevărul
În opinia lui Traian Băsescu, Rogozin a rămas încă la modul de gândire al stalinismului FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, duminică, la Timişoara, referindu-se la atacurile vicepremierului rus Dmitri Rogozin la adresa României, că trebuie aflat mai întâi câtă vodcă a consumat Rogozin înainte să facă asemenea declaraţii.

„La astfel de declaraţii eu nu pot avea decât o singură reacţie. Trebuie să aflăm câtă votcă a consumat Rogozin înainte să facă aceste declaraţii. E o declaraţie lipsită total de respect faţă de un alt stat, faţă de orice altceva ce nu reprezintă Mama Rusia", a declarat pentru opiniatimisoarei.ro preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că Rogozin a rămas încă la modul de gândire al stalinismului.

Întrebat de jurnalistul de la opiniatimisoarei.ro despre faptul că Ministerul român al Afacerilor Externe a cerut lămuriri oficiale în acest caz, Băsescu a răspuns: „E o procedură absolut normală ca ministerul să întrebe, deoarece nici Ministerul Afacerilor Externe al României n-avea de unde să ştie câtă vodcă consumase Rogozin înainte de această declaraţie".

Întrebat, sâmbătă seară, la Arad, despre ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, preşedintele Traian Băsescu a spus că acesta „era nervos".

„Cred că era nervos şi a vorbit gura fără el. La Rogozin nu-i nimic de mirare din punctul ăsta de vedere", a răspuns Băsescu.

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a anunţat sâmbătă că a revenit la Moscova, din Republica Moldova, în pofida faptului că avionul său a fost obligat de către avioane ucrainene de interceptare să se se întoarcă din drum, la Chişinău, potrivit agenţiei ruse Itar-Tass.

„Avioane ucrainene de interceptare au obligat avionul nostru să se întoarcă din drum", a scris vicepremierul rus într-un mesaj postat pe Twitter.

Câteva minute mai târziu, Rogozin a continuat, în alt mesaj, „dar industria apărării are propriile trasee. Am ajuns la Moscova. Iar junta (de la Kiev) a rămas în urmă". Pentru a-şi demonstra afirmaţiile, Rogozin a postat o fotografie în care apare în faţa clădirii Aeroportului Domodedova de la Moscova (foto dreapta).

image

Anterior vicepremierul rus Dmitri Rogozin a acuzat România că nu i-a permis avionului său, la solicitarea Statelor Unite, să se întoarcă la Moscova prin spaţiul aerian românesc, în drum dinspre regiunea separatistă moldoveană Transnistria, unde a participat vineri la parada militară organizată de Ziua Victoriei asupra naziştilor.

„La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec", afirma vicepremierul rus într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, din Transnistria.

„Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160”, adăuga Rogozin, subliniind că sancţiunile nu-l vor determina să-şi anuleze viitoare vizite la Tiraspol, capitala regiunii separatiste moldovene Transnistria.

Ministerul român de Externe a reacţionat sâmbătă imediat, apreciind că ameninţarea cu folosirea unui bombardier strategic rus, de către vicepremierul rus Dmitri Rogozin, reprezintă „o declaraţie foarte gravă”, şi a solicitat autorităţilor de la Moscova să precizeze public dacă afirmaţiile citate reprezintă poziţia oficială faţă de România.

După reacţia MAE, Dmitri Rogozin a postat atât pe contul său de Twitter, cât şi pe cel de Facebook:

„Ei bine, domnilor din România, în curând vă vom explica totul - cine sunteţi şi ce credem despre voi”.

Citeşte şi:

Ministerul moldovean de Externe: au fost sechestrate „listele cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei” ce urmau să fie transportate la Moscova

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău a difuzat un comentariu în legătură cu vizita privată în Republica Moldova a viceprim-ministrului Federaţiei Ruse, Dmitri Rogozin, în care anunţă că autorităţile moldovene au sechestrat cutii conţinând „liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei”, pe care urmau să le transporte oficialii ruşi cu ruta specială de avion la Moscova.

VIDEO Dmitri Rogozin: „Domnilor din România, în curând vă vom explica totul - cine sunteţi şi ce credem despre voi”

Aflat în vizită în Transnistria, vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris pe contul său de Twitter că, la cererea SUA, autorităţile de la Bucureşti au decis să interzică tranzitul avionului său prin spaţiul aerian românesc şi că data viitoare va zbura cu bombardierul strategic TU-160. Vicepremierul rus a făcut „o declaraţie foarte gravă, în actualul context regional”, a apreciat Ministerul Afacerilor Externe.

Cititorii adevarul.ro îi răspund lui Dmitri Rogozin: „Votca îţi dă aripi”

Lui Dmitri Rogozin, vicepremier al Rusiei, i-a fost interzis zborul deasupra României. Odată aflată vestea, şi-a deplâns situaţia pe Twitter şi Facebook, iar oamenii de pe Internet au reacţionat mai bine sau mai rău.

Băsescu: Cei ce au luat decizia legat de Rogozin cred că ştiu ce fac, cum interpretează restricţiile

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, despre restricţia intrării vicepremierului rus Dmitri Rogozin în spaţiul aerian românesc, că el crede că „cei care au luat decizia” „ştiu ce fac şi cum interpretează restricţiile puse unor persoane”, Rogozin fiind una dintre aceste persoane.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite