Băsescu, despre cazul Fenechiu: „Avem un ministru în funcţie condamnat. Justiţia nu mai are frică de politicieni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la Chişinău, că decizia instanţei supreme în cazul fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, dovedeşte că „justiţia nu mai are frică de politicieni“.

„Avem un ministru în funcţie condamnat zilele trecute. Deci, justiţia nu mai are frică de politicieni, ceea ce este foarte bine şi arată populaţiei că ceea ce scrie în Constituţie nu este vorbă goală, adică nimeni nu este mai presus de lege“, a spus Băsescu, la o întâlnire cu reprezentanţii societăţii civile din Moldova.

De asemenea, preşedintele a ţinut să precizeze că a fost depăşită „perioada în care justiţia“ din România „era sub control politic“. „Sper să nu se mai întoarcă niciodată“, a adăugat el.

Potrivit Mediafax, Băsescu a subliniat că subordonarea politică a justiţiei este o problemă pentru Republica Moldova, adăugând că acest risc este încă prezent în România.

„Încă nu este exclus să se întoarcă lucrurile înapoi şi consolidarea independenţei justiţiei este cel mai mare efort al meu“, a mai spus el.

În 12 iulie, Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul“, pentru complicitate la abuz în serviciu. În locul său, liberalii l-au propus pe Ovidiu Silaghi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite