Băsescu, după înfrângerea Maiei Sandu: Privesc cu optimism spre R.Moldova. În 5, 6 ani vom putea vorbi despre unire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte Traian Băsescu, cel care a votat cu Maia Sandu la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, spune că procentele obţintute de candidata pro-europeană reprezintă un salt uriaş al moldovenilor către UE şi România.

„Privesc cu optimism spre R.Moldova. Maia Sandu a pierdut cursa prezidenţială. Sabotată masiv de presa pro-rusă, lovită cu laşitate de biserica ortodoxă rusă, trădată de Partidul Democrat condus de Marian Lupu şi oligarhul Plahotniuc, lovită crunt de lipsa buletinelor de vot la secţiile de votare din Europa, Maia Sandu avea şanse minime să câştige“, scrie Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook.

Cu toate astea, Băsescu spune că scorul obţinut de Maia Sandu ne arată şi o creştere a populaţiei pro-europene şi pro-România. „Dar scorul obţinut de Maia Sandu ne dă o certitudine şi anume aceea că 48 la sută din populaţia Republicii Moldova este pro-europeană şi pro România. Asta înseamnă că trebuie să continuăm politica de apropiere a moldovenilor de România, adică să continuăm a acorda anual cele 5 000 burse pentru tinerii moldoveni şi să accelerăm rezolvarea dosarelor de acordare a cetăţeniei române pentru cei care solicită acest lucru. Dacă vom continua aceste două programe cu certitudine în 5, 6 ani vom putea vorbi despre UNIRE. Să ne gândim că în 2005 doar 3 la sută din cetăţenii Republicii Moldova erau unionişti şi doar câteva procente mai mult erau pro-europeni. Progresul este fantastic şi prin acest vot a devenit o certitudine”, mai scrie Traian Băsescu.

Socialistul Igor Dodon a obţinut 52,3% din voturile exprimate în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial din Republica Moldova. Proeuropeana Maia Sandu a strâns doar 47,7% din sufragii, după centralizarea a 99,9% din procesele verbale. Liderul PSRM este primul preşedinte moldovean ales direct, după anul 2000, şi a câştigat cursa prezidenţială cu promisiunea unei apropieri de Moscova în detrimentul UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite