Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu s-a întâlnit cu liderul Grupului Bilderberg, „Guvernul din umbră al lumii“. Davignon: România se află într-o poziţie mai bună decât SUA

21
17 Oct 2013 11:35:27
Autor: Mădălina Mihalache
Preşedintele României, Traian Băsescu, la întâlnirea de joi cu preşedintele Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon FOTO presidency.ro
Preşedintele României, Traian Băsescu, la întâlnirea de joi cu preşedintele Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon FOTO presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi cu preşedintele Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon, urmând să fie primit şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Bilderberg include lideri politici şi oameni de afaceri din toată lumea.

UPDATE Etienne Davignon: „România are oportunităţi grozave pentru că este în interiorul Uniunii Europene. Guvernul, da, poate face mai multe. Toate guvernele din lume pot face mai bine. România se află pentru moment într-o poziţie chiar mai bună decât Statele Unite”, a spus el.

„Ora 10.00, Palatul Cotroceni, primirea preşedintelui Grupului Bilderberg, domnul viconte Étienne Davignon", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale care relevă programul de astăzi al preşedintelui Traian Băsescu. Étienne Davignon a venit la invitaţia lui Mugur Isărescu, inclus şi el pe lista membrilor Clubului de la Roma şi în grupul Bilderberg.


Vicontele Davignon conduce unul dintre cele mai influente grupuri ale oamenilor politici şi de afaceri din lume, o comunitate elitistă pe seama căreia este pusă ideea trecereii la moneda euro sau la piaţa unică europeană.

Grupul este puternic exclusivist şi se reuneşte anual pentru a promova o apropiere între Europa şi SUA.  Din cauza caracterului secret al întâlnirilor şi a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial. Grupul nu are pagină de internet şi nicio întâlnire nu este înregistrată.

Din Grupul Bilderberg fac parte cam 180 de personalităţi politice, culturale, economice, universitare, ce se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa şi America, în aproape 50 de ţări.

Foto dreapta: vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg (AFP)

Grupul a fost suspectat că pe agenda întâlnirii din anul 2010 s-ar fi aflat un potenţial atac asupra Iranului şi viitorul colaps al monedei euro. După colapsul monedei euro, soluţia salvatoare pentru ieşirea din criză ar fi impulsionarea apariţiei unei monede mondiale, emisă de o bancă centrală globală. Aceasta s-ar traduce prin încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU.


 


Citeşte şi:

VIDEO România şi lumea în 2014: viziunea Bilderberg. Thierry de Montbrial: Cine nu se adaptează va pierde!

Intelectual de marcă, academicianul Thierry de Montbrial este una dintre cele mai apreciate personalităţi ale culturii europene. Considerat „vocea din umbră” a Grupului Bilderberg, Thierry de Montbrial şi-a prezentat, în cadrul emisiunii la Adevărul Live, viziunea asupra lumii, dar şi asupra României în anul 2014.

Grupul Bilderberg, reunit în Marea Britanie. Ce discută cei mai puternici oameni din lume

Adepţi ai teoriei conspiraţiei susţin că această întrunire este un soi de guvern care conduce lumea din umbră. În schimb, membrii care au făcut parte din aceste întruniri de discuţie au declarat pentru cotidianul britanic „The Telegraph” că reprezintă o structură cu rol crucial în formarea Uniunii Europene de astăzi. În aceste zile, Grupul Bilderberg se întruneşte în Marea Britanie.

Cum influenţează Google şi Bilderberg deciziile mondiale

Discretul Grup Bilderberg trece acum printr-o transformare majoră, în urma căreia se va rebrandui sub sigla Google, alături de alte reţele majore, informează „Infowars“.

Thierry de Montbrial, specialist în relaţii internaţionale: „În 35 de ani, despre România nu s-a vorbit niciodată la Bilderberg“

Membru în comitetul director al grupului despre care se spune că ar guverna lumea din umbră, francezul Thierry de Montbrial îşi lansează mâine la Bucureşti, cartea „Jurnal românesc“.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

man dana
17.10.2013, 11:46:04

clubul de la Roma :)

+5 (5 voturi)
Delfina
17.10.2013, 13:47:19

@man dana .După cât de des ne vizitează (a mai fost acu* vreo lună un alt membru) și după cât de tare laudă România se cheamă de liderii noștri ne-au vândut cu tot cu strămoși și nepoți pe nik acestor băietzi de băietzi internaționali !

+5 (7 voturi)
Los Chelos
17.10.2013, 12:20:23

Grupul Bilderberg, infiintat in anul 1952 de catre David Rockefeller . Nu e nimic pentru un trai mai bun, ci doar pentru ei. Si ca sa intelegeti mai mult, documentati-va. Un singur cuvant in plus, va las: MASONI.

+6 (12 voturi)
Ţepeş
17.10.2013, 13:02:23

Se pare ca tu esti mai documentat decat ceilalti, dar parca prințul Bernhard de Lippe-Biesterfeld de Olanda a fondat grupul in 1952. Referitor la MASONI cred ca stii ca daca nu erau ei azi erai analfabet si fara nici un drept. Fara ei nu ar fi existat statele moderne inclusiv Romania. Gheorghe Lazar, Ion Eliade Rădulescu, Ion Cimpineanu, Dinicu si Iordache Golescu, Ion Ghica, frații Brătianu, Nicolae Bălcescu, CA Rosetti, domnitorii Gh .Bibescu și Barbu Știrbey, Kogălniceanu, Negri, Alecsandri, Theodor Rosetti, Petre P. Carp, Titu Maiorescu si multi altii care au fost masoni. Nu contest faptul ca intre ei sunt si uscaturi dar sa condamni la gramada pe cei care au lucrat pentru crearea statului roman modern este o mare tampenie. Propaganda comunista, care se temea de masonii pentru ca ei propovaduiau libertatea popoarelor, dreptul la educatie etc. impreuna cu propaganda antimasonica a bisericii, din cauza ca a fost deposedata pe vremea lui Cuza de robi si averile imense au indus unor oamnei neinstruiti ideea falsa referitoare la masoni. Daca tu imi demonstrezi ca Kogalniceanu sau Balcescu au uneltit impotriva propiului popor s-ar putea sa te cred masonii sunt rai si comunistii si fascistii, cei care iau prigonit pe masoni, sunt buni.

-5 (11 voturi)
Alexe George
17.10.2013, 13:32:11

Nimeni nu ne vrea doar noua asa din senin un privilegiu cei marii catolici[vaticanul] pana acum au facut prin prisma unei reusite personale in lumea mondiala daca este asa cum spuneti de ce a fost inlaturat cuza si zis aventurier si adus pe ascuns urmatorul strain in locul bastinasului [CUZA?} Invarteli si iar invarteli pe ascuns si fara baza solida Lipseste transparenta cu desavirsire Nu credem ca Dna MERKEL care este fata de fata religioasa este straina de venirea acestora sau de ce pun la cale in lumea mondiala Noul este bine-venit Sa vedem cum vor reactiona statele lumii ???Dorim nivelarea nivelului de trai cat de cat fata de aceasta prapastie actuala intre nababi si muncitori Vrem pace si rezolvarea problemelor la masa rotunda[de la egal la egal ca fratii ai atotputernicului] multa liniste si antrenati in campul muncii orice pers fizica in asa fel incat sa se simta util pe planeta si fericit ca isi aduce aportul in postul de munca unde isi desfasoara activitatea Toate muncile au importanta important este echilibrul intre ce CONSUMAM {noi .fabricile]si eliminam in natura ca sa nu stricam raiul si sa apara terra ca un IAD {USCAT FARA VERDEATA}Unde esyte verdeata este si viata altfel NU

+2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările