Băsescu s-a întâlnit cu liderul Grupului Bilderberg, „Guvernul din umbră al lumii“. Davignon: România se află într-o poziţie mai bună decât SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele României, Traian Băsescu, la întâlnirea de joi cu preşedintele Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon FOTO presidency.ro
Preşedintele României, Traian Băsescu, la întâlnirea de joi cu preşedintele Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon FOTO presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit joi cu preşedintele Grupului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon, urmând să fie primit şi de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu. Bilderberg include lideri politici şi oameni de afaceri din toată lumea.

UPDATE Etienne Davignon: „România are oportunităţi grozave pentru că este în interiorul Uniunii Europene. Guvernul, da, poate face mai multe. Toate guvernele din lume pot face mai bine. România se află pentru moment într-o poziţie chiar mai bună decât Statele Unite”, a spus el.

„Ora 10.00, Palatul Cotroceni, primirea preşedintelui Grupului Bilderberg, domnul viconte Étienne Davignon", se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale care relevă programul de astăzi al preşedintelui Traian Băsescu. Étienne Davignon a venit la invitaţia lui Mugur Isărescu, inclus şi el pe lista membrilor Clubului de la Roma şi în grupul Bilderberg.


Vicontele Davignon conduce unul dintre cele mai influente grupuri ale oamenilor politici şi de afaceri din lume, o comunitate elitistă pe seama căreia este pusă ideea trecereii la moneda euro sau la piaţa unică europeană.

Grupul este puternic exclusivist şi se reuneşte anual pentru a promova o apropiere între Europa şi SUA.  Din cauza caracterului secret al întâlnirilor şi a refuzului de a emite comunicate de presă, grupul a fost acuzat adesea de comploturi la nivel mondial. Grupul nu are pagină de internet şi nicio întâlnire nu este înregistrată.

Din Grupul Bilderberg fac parte cam 180 de personalităţi politice, culturale, economice, universitare, ce se întrunesc în fiecare an în luna mai, alternativ în Europa şi America, în aproape 50 de ţări.

Etienne Davignon FOTO AFP

Foto dreapta: vicontele Etienne Davignon, preşedintele grupului Bilderberg (AFP)

Grupul a fost suspectat că pe agenda întâlnirii din anul 2010 s-ar fi aflat un potenţial atac asupra Iranului şi viitorul colaps al monedei euro. După colapsul monedei euro, soluţia salvatoare pentru ieşirea din criză ar fi impulsionarea apariţiei unei monede mondiale, emisă de o bancă centrală globală. Aceasta s-ar traduce prin încercarea de a face din FMI un fel de Trezorerie mondială, sub egida ONU.


 


Citeşte şi:

VIDEO România şi lumea în 2014: viziunea Bilderberg. Thierry de Montbrial: Cine nu se adaptează va pierde!

Intelectual de marcă, academicianul Thierry de Montbrial este una dintre cele mai apreciate personalităţi ale culturii europene. Considerat „vocea din umbră” a Grupului Bilderberg, Thierry de Montbrial şi-a prezentat, în cadrul emisiunii la Adevărul Live, viziunea asupra lumii, dar şi asupra României în anul 2014.

Grupul Bilderberg, reunit în Marea Britanie. Ce discută cei mai puternici oameni din lume

Adepţi ai teoriei conspiraţiei susţin că această întrunire este un soi de guvern care conduce lumea din umbră. În schimb, membrii care au făcut parte din aceste întruniri de discuţie au declarat pentru cotidianul britanic „The Telegraph” că reprezintă o structură cu rol crucial în formarea Uniunii Europene de astăzi. În aceste zile, Grupul Bilderberg se întruneşte în Marea Britanie.

Cum influenţează Google şi Bilderberg deciziile mondiale

Discretul Grup Bilderberg trece acum printr-o transformare majoră, în urma căreia se va rebrandui sub sigla Google, alături de alte reţele majore, informează „Infowars“.

Thierry de Montbrial, specialist în relaţii internaţionale: „În 35 de ani, despre România nu s-a vorbit niciodată la Bilderberg“

Membru în comitetul director al grupului despre care se spune că ar guverna lumea din umbră, francezul Thierry de Montbrial îşi lansează mâine la Bucureşti, cartea „Jurnal românesc“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite