Băsescu: Nu voi ţine cont de sensibilităţile domnului Niţu, mai ales atunci când minte. Eu am făcut referire la acţiunea Parlamentului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Mediafax
Fostul preşedinte Traian Băsescu FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu nu crede că a influenţat independenţa Justiţiei prin declaraţiile făcute în legătură cu terenurile din comuna Nana puse sub sechestru şi îl acuză pe Procurorul General, Tiberiu Niţu, de minciună în acest caz.

„Îmi menţin declaraţia. A fost o acţiune politică iniţiată de premier, materializată printr-o comisie parlamentară. Baza acţiunii a fost acţiunea parlamentară. Parchetul General a dezinformat. Eu am făcut referire la acţiunea Parlamentului. De acolo a pornit scandalul Nana. Nu am influenţat independenţa Justiţiei. Nu voi ţine cont de sensibilităţile domnului Niţu, mai ales atunci când minte. Justiţia are de constat dacă în procesul de restituire s-au produs ilegalităţi. Aş declanşa acest tip de controale în toată ţara dacă aş fi Parchet General. Eu am sugerat Justiţiei să facă acest lucru în toată ţara şi dacă ar putea să înceapă cu două judeţe: Vrancea şi Timiş“, a spus Traian Băsescu, la ieşirea din sediul PMP.

Traian Băsescu a scris, sâmbătă, pe Facebook, că îi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010, arătând că aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva sa. Parchetul General face o anchetă penală în care sunt deja puşi sub acuzare opt suspecţi. Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi fals.

„Îmi pare rău pentru cele 127 familii din comuna Nana care au sechestru pe terenurile agricole restituite în perioada 1996-2010. Pe fond, aceste familii suportă consecinţele unor acţiuni politice îndreptate împotriva mea”, a scris fostul preşedinte al României pe Facebook.

El a ţinut să precizeze că ”nu exclude posibilitatea ca în procesul de restituire să fi existat ilegalităţi”, adăugând că ”asta va constata justiţia iar cei care au încălcat legea vor răspunde”

”Sper ca astfel de investigaţii să se facă în toată ţara, începând spre exemplu cu judeţele Vrancea şi Timiş. Ioana Băsescu a cumpărat de la o firmă italiană cele 290,4 hectare de la Nana în octombrie 2013 în baza înscrisurilor legale de la cartea funciară, cu deplină bună credinţă. Oare de ce timp de trei ani cît timp firma italiană a deţinut proprietatea terenurilor nu s-a facut nici o investigaţie ?”, s-a întrebat Băsescu, pe pagina de socializare.

Procurorii Parchetului  General au cerut intervenţia Consiliului Superior al Magistraturii în urma declaraţiilor făcute de fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, în legătură cu terenurile din comuna Nana puse sub sechestru.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat, luni, Inspecţia Judiciară în cazul afirmaţiilor fostului preşedinte Traian Băsescu despre sechestrul pus de procurori pe terenuri din comuna Nana, urmând să se stabilească dacă a fost afectată credibilitatea justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite