Băsescu nu se dezminte: Prezidenţiabilul PSD trebuie să fie femeie, blondă şi inteligentă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Traian Basescu FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Traian Băsescu a vorbit miercuri seara despre posibilul candidat PSD la prezidenţiale şi a explicat că acesta ar trebui „să fie femeie, să aibă peste 45 de ani, să fie blondă şi inteligentă”. Cu toate astea, fostul preşedinte nu crede că stânga va reuşi să ajungă în turul doi la alegerile din iarnă.

Fostul preşedinte al României a relatat aseară că PSD poate avea şanse la alegerile prezidenţiale din iarnă dacă merge pe mâna unei femei. Totuşi, Băsescu pune condiţii stricte. „Să nu fie mai tinere de 45 de ani, să fie blonde, şi să fie inteligente”, a subliniat acesta la România TV.

Băsescu a mai afirmat că dacă situaţia nu se va schimba, stânga nu are şanse să intre în turul 2 la alegeri şi că PSD ar trebui să urmeze exemplul Croaţiei. 

„Stânga poate să pună orice candidat susţinut de toţi, dar nu va intra în turul 2, dacă situaţia nu se schimbă. Dreapta va avea doi candidaţi în turul 2. Eu aş pune altceva: modelul din Croaţia, cu femei candidat, care ştiu să vorbească. Să fie două femei blonde, care plac electoratului, atât femeilor, cât şi bărbaţilor, care au cariere reuşite, una nu mai tânără de 45 de ani. Există un apetit al electoratului de a vota femei, mai ales în fostul bloc comunist. Avem în Croaţia, în Slovacia. Nu o luaţi în râs, poate fi o reţetă a momentului. Trebuie o femeie inteligentă, care trăieşte pe piciorul ei. În locul PSD, aş căuta o astfel de soluţie”, a declarat fostul preşedinte.

Acesta a vorbit şi despre votul din diaspora şi menţionează că românii din străinătate ar trebui să fie lăsaţi să voteze în decursul a două zile. Totodată, Băsescu recunoaşte că îl va susţine pe Iohannis la prezidenţiale şi că dacă USR-PLUS îşi vor împărţi electoratul cu doi candidaţi, partidele nu au nicio şansă.

„Pot să modifice legea, preşedintele aleargă după voturi. Pot să lase două zile în Diaspora, unde, oricât de multe secţii ai pune, nu e ca în ţară, distanţele sunt mari. Aş lăsa două zile pentru Diaspora, aş face o evaluare unde sunt concentraţi românii. Eu cred că va câştiga Iohannis, are un electorat consolidat. Dacă Cioloş va împărţi electoratul USR cu Barna, nu au nicio şansă. Soluţia este ca USR - PLUS să meargă cu un singur candidat. Eu, deocamdată, îl susţin pe Iohannis. El a ţinut balanţa spre Bruxelles”, a conchis fostul preşedinte.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite