Băsescu, la Adevărul Live: SPP nu a avut informaţii că Bercea este periculos. Nu mi-a plăcut să văd o monedă ţigănească la gâtul soţiei mele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO David Muntean
Preşedintele Traian Băsescu FOTO David Muntean

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit, la Adevărul Live, despre episodul de la Costeşti, din 2009, atunci când a participat la o serbare câmpenească alături de Bercea Mondial. Şeful statului spune că nu i-a făcut plăcere să o vadă pe soţia sa cu salba de aur la gât, dar că SPP nu avea informaţii, la acel moment, că Bercea Mondial este periculos.

„Mulţi au profitat de ce s-a întâmplat la Costeşti. Acolo a fost un incident pe care nu-l reproşez SPP, pentru că n-a avut informaţii că Bercea Mondial este periculos. Nu mi-a plăcut faptul că i s-a pus o monedă tigănească la gât soţiei mele, nici ei nu i-a plăcut. Am predat acea monedă să intre în patrimoniul statului. Când intri în mulţime, ai tot felul de riscuri, dar nu poţi să trăieşti izolat ca preşedinte. Eşti rodul votului lor. O spun fără nicio reţinere, am încercat o apropiere de minoritatea asta pentru a nu rămâne izolată“, a rememorat Băsescu.

Şeful statului a vorbit şi de legătura fratelui său cu clanul Bercea. „Monitorizarea fratelui nu intră în atribuţiunile serviciilor, care au atribuţiunea să supravegheze familia: soţie şi copii. Fratele nu intră în această categorie. N-am fost în vizită la fratele meu, dar m-aş duce. Aş vrea să-l văd şi aş fi fericit să-mi poată da explicaţii mie, după ce a citit dosarul, pentru că eu am auzit altă poveste de la el. A spus prima dată despre acest caz în toamna lui 2013, iar a doua oară mi-a spus în această primăvară. Eu am aflat din presă că Mircea Băsescu vrea să fie naş la familia Bercea“, a mai spus preşedintele.

Fratele preşedintelui, arestat pentru trafic de influenţă

Pe 20 iunie, Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi preventiv după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, ce ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului.

Fratele preşedintelui este acuzat că, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, ar fi primit 250.000 de euro de la fiul lui Bercea Mondial, Florin Anghel, prin intermediul lui Marian Căpăţână, pentru a interveni la judecători să dispună o soluţie favorabilă în dosarul în care interlopul era judecat pentru tentativă de omor, respectiv că şi-a înjunghiat un nepot.

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.


Citeşte şi:

Băsescu, la Adevărul Live: Nu-mi reneg fratele. Aş vrea să merg să-l văd. M-am gândit să demisionez

Preşedintele Traian Băsescu va vorbi, joi, la Adevărul Live de la ora 11.00, cu redactorul-şef al Adevărul Dan Marinescu şi cu jurnalistul Liviu Iolu despre subiectele fierbinţi ale ultimelor două luni.

Motivarea judecătorilor: De ce a fost arestat Mircea Băsescu

Mircea Băsescu ar fi recunoscut că a primit bani de la Bercea Mondial, însă spune că suma ar fi fost un împrumut către Marian Căpăţână pentru participarea la o licitaţie. Magistraţii Tribunalului Bucureşti nu au crezut această versiune şi au dispus arestarea.

Tribunalul Bucureşti: Mircea Băsescu a recunoscut că a luat bani

Mircea Băsescu a recunoscu că a luat bani, dar şi că s-a întâlnit cu Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial. Asta arată magistraţi Tribunalului Bucureşti în motivarea deciziei de arestare preventivă.

Traian Băsescu reacţionează: Nu am primit bani şi bunuri de la Sandu Anghel

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns, sâmbătă seară, la câteva întrebări trimise de Realitatea TV. Şeful statului a reiterat că nu avea cunoştinţă de legăturile dintre fratele său şi interlopul Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial. Totodată, Traian Băsescu spune că nu a primit vreun ban de la familia Anghel pentru a interveni în justiţie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite