Băsescu: PMP are cinci senatori şi 33 de deputaţi. Îndeplinim condiţiile pentru a avea grup parlamentar la Cameră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, joi, că partidul pe care îl conduce are cinci senatori şi 33 de deputaţi, astfel că la Camera Deputaţilor se îndeplinesc condiţiile pentru a înfiinţa grup parlamentar al Partidului Mişcarea Populară, o cerere în acest sens fiind înregistrată la conducerea forului legislativ.

„Deocamdată, avem 5 senatori şi 33 de deputaţi. Avem condiţii să avem grup parlamentar la Camera Deputaţilor, ceea ce se şi încearcă, fiind demarate procedurile“, a spus Băsescu, la Palatul Parlamentului. El a arătat că liderul grupului din Cameră, Ion Răducanu, a depus solicitarea de modificare a numelui grupului parlamentar, la Camera Deputaţilor, din UNPR în PMP.

„Vom vedea ce spune Comisia de regulament”, a precizat Băsescu. El a enumerat şi priorităţile legislative în această ultimă sesiune, din prespectiva PMP: un proiect privind reglementarea primului loc de muncă, iniţiativa fostului grup UNPR privind construcţia de creşe şi grădiniţe şi reglementarea sistemului de sănătate. 

„Degeaba mărim mamelor indemnizaţiile, dacă nu sunt creşe şi grădiniţe unde să îşi lase copiii în siguranţă”, a spus Băsescu, precizând că a observat din experienţa de bunic, că banii pe care îi primesc mamele se duc pentru plata bonelor.  

Despre poziţionarea PMP, la vot, în Parlament, Traian Băsescu a spus că, în principiu, linia politică stabilită este că partidul nu este aliat nici cu PSD, nici cu PNL. „Considerăm că suntem mai buni decât ei, nu vom urma calea lor, ci vom avea calea noastră, vom vota ce este util“, a comentat Băsescu. 

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, joi, ca solicitarea grupului UNPR de schimbare a numelui în PMP să fie trimisă la Comisia de Regulament pentru două săptămâni pentru a întocmi raport dacă această modificare este legală, a anunţat secretarul Camerei Marcel Ciolacu.

„Referitor la solicitarea grupului progresist de schimbare a denumirii în PMP, Biroul Permanent a decis ca această solicitare să fie trimisă pentru două săptămâni la Comisia de regulament, iar aceasta trebuie să întocmească un raport, dacă este legal sau nu. Un reprezentant al PNL a spus că, dacă vom da curs acestei solicitări, se va face o contestaţie la Curtea Constituţională, deoarece PMP nu a candidat la alegerile parlamentare, urmând după ce dânşii îşi fac fuziunea să poată să şi facă această solicitare“, a spus Ciolacu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite