Băsescu îi răspunde lui Năstase: Acte oficiale demonstrează motivele de nelinişte ale omului care stă în Zambaccian, dar îşi ţine ouăle la Cornu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu. Foto: Inquam
Traian Băsescu. Foto: Inquam

Traian Băsescu a răspuns, sâmbătă seara, atacului fostului premier Adrian Năstase, potrivit căruia fostul preşedinte al României „a vândut băncile şi industria românească”. În replică, liderul PMP a spus că „îşi asumă integral toate actele de guvernare în care a fost implicat” şi îl numeşte pe Năstase „un om chinuit de laşitate”, sugerând implicarea acestuia în „privatizarea PETROM”.

„Adrian Năstase rămâne tot un om chinuit de laşitate. În ce mă priveşte, îmi asum integral toate actele de guvernare în care am fost implicat până în Aprilie 2000 când am intrat în campania pentru Primăria Capitalei.
Oare ce-l nelinişteşte aşa de tare pe Adrian Năstase ori de câte ori se vorbeşte despre privatizarea PETROM. N-am să mai explic eu, pentru că sunt acte oficiale care demonstrează motivele de nelinişte ale omului care stă în Zambaccian dar îşi ţine ouăle la Cornu,” a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Fostul preşedinte a continuat prin a enumera o serie de Hotărâri de Guvern semnate de Adrian Năstase în perioada în care ocupa funcţia de prim-ministru, acuzându-l, astfel, pentru privatizarea companiei Petrom. 

„Că Adrian Năstase este un om laş care nu-şi asumă propriile fapte, am văzut cu ocazia condamnării, dar niciodată n-am crezut că un fost premier poate fi atât de laş încât să nu-şi asume acte din propria guvernare, acte care se află în Monitorul Oficial. REPET, problema României nu este că s-a privatizat, problema este cum s-a privatizat”, a declarat Băsescu. 

Fostul premier Adrian Năstase a publicat pe blog un memorandum semnat , în anul 2000,  de Traian Băsescu, în calitate de ministru al Transporturilor, cu Banca Mondială. „Puteţi vedea cine este autorul angajamentului incalificabil de privatizare a Petrom şi a întregii industrii româneşti“, scrie Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite