Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu: Resping acuzaţiile CNSAS, nu au nimic comun cu realitatea vremii. Notele nu au produs efecte negative

27
22 Sep 2019 21:46:43
Autor: News.ro
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Fostul preşedinte Traian Băsescu respinge categoric acuzaţiile CNSAS privind colaborarea sa cu Securitatea, sub numele de cod Petrov. El susţine că CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ.

„Resping categoric acuzaţiile CNSAS!. Ce-i drept , în disputa cu CNSAS am pierdut în primă instanţă la Curtea de Apel Bucureşti. Nu m-am aşteptat chiar dacă jurisprudenţa ICCJ nu îmi îndreptăţea optimismul. Cu un Consiliu format numai din oameni desemnaţi de partide,Consiliul CNSAS a aprobat o Acţiune în Constatare care mă vizează şi care deformează adevărul până la limita minciunii. CNSAS a recurs la formularea unor acuzaţii care nu au nimic comun cu realitatea vremii, utilizând două note care nu au produs nici un efect negativ. În susţinerea punctului său de vedere CNSAS utilizează formulări decisive care nu există în cele două note, nu recunoaşte aplicabilitatea legilor şi regulamentelor militare şi de asemenea nu menţionează nimic despre statutul celor doi elevi caporali în raport cu Securitatea. Din păcate, în instanţă, judecătorul a crezut mai mult în actul bine ticluit de CNSAS care deforma realităţile de acum 45 de ani, decât în cele susţinute de mine”, afirmă Băsescu.

Fostul preşedinte anunţă că se va apăra de acţiunea CNSAS şi remarcă faptul că acest dosar s-a anunţat în campania pentru Parlamentul European şi s-a finalizat de la primul termen în campania prezidenţială .

”Şi mai este o certitudine : am vrut să nu mă implic în această campanile dar atacurile a tot soiul de interesaţi mă obligă să mă apăr de noua măciucă politică numită CNSAS. PS - în timp ce "patrioţii furioşi" se străduiau să mă acuze acasă, la Strasbourg eu obţineam un vot în Parlamentul European în care pentru prima dată se recunoaşte că prin Pactul Ribendrop - Molotov României i-au fost smulse teritorii care nu i-au mai fost returnate”, conchide Traian Băsescu.

Curtea de Apel Bucureşti a constatat vineri calitatea de colaborator al Securităţii pentru Traian Băsescu. Decizia poate fi atacată. Fostul preşedinte Traian Băsescu a anunţat că va contesta sentinţa Curţii de Apel Bucureşti, afirmând că ceea ce a făcut el nu poate fi etichetat ca fiind colaborare cu Securitateamai ”Este vorba despre documente din Institutul de Marină, iar instituţia care se ocupa de noi erau Contrainformaţiile militare despre care, recunosc, că la 21 de ani habar nu aveam că sunt parte a Securităţii”, susţine fostul şef al statului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

27 Comentarii

SEBI GOICEA
22.09.2019, 22:08:55

Nu poate o instanta civila sa judece acte savarsite sau nu, intr-o institutiilor militare. PUNCT!! Basescu nu poate fi acuzat pentru perioada din I.M Mircea Cel Batran. .. Judecatori trebuie sa raspunda PENAL, pentru ca nu puteau sa judece un caz de sorginte"militara" fara a aprofunda regulamentele militare respectivei perioade. Devine astfel NULA orice decizie au dat. Iar cei din CNSAS , se fac de rasul lumi, din cei 2 km de dosare, taman pa Baselu, l-au gasit, dar pe Johannis cu dosar la Seculici in Sibiu, care se afla pe rindul unu raftul doi, cum de nu l-au gasit ?? Dar pe Ciolos, cu dosarul pe randul trei , raftul doi ? etc..etc..

+11 (17 voturi)
Cornel Mihai Laurentiu
22.09.2019, 22:42:03

Direcția a IV-a avea atribuții similare cu cele ale Direcției de Contraspionaj, numai că avea atribuții la nivelul forțelor armate. Principala sa misiune era aceea de a identifica și neutraliza spionajul sovietic. Ciumele ruserloce incearca sa manipuleze prin slugile lor din CNSAS si anumiti "judecatori": agenti introdusi in sistem de seculici ciuma rosie, iesit acum la pensie nesimtita magureanu.

+8 (14 voturi)
Constantine Constantine
22.09.2019, 22:48:44

"Mesaj din larg transmis de Basescu":In aceasta noapte de la cumpana anilor, cei 40 de navigatori de pe aceasta plutitoare cetate de otel (nava Biruinta) construita in Romania isi indreapta gandurile spre tara, spre conducatorul partidului nostru, tovarasul Nicolae Ceausescu, spre toti cei dragi de acasa. Dupa datina, cei aflati in cartul liber sintem in jurul pomului de iarna, frumos impodobit, si inchinam un pahar cu vin pentru succesele obtinute de poporul nostru in anul care a trecut, pentru rezultatele pe care le-am inregistrat si noi, marinarii, si care ne-au permis depasirea planului la trafic cu 17 la suta, pentru succese si mai mari in 1986". (Scanteia, nr. 13.487, vineri 3 ianuarie 1986, pagina 2).

-5 (13 voturi)
Constantine Constantine
22.09.2019, 22:58:06

Ginerele fostului dictator, Mircea Oprean, a relatat că Băsescu avea trecere la Elena Ceaușescu.”Avea foarte mare trecere la soacră-mea. Nu ştiu de ce. Probabil că oamenii care au ceva rău în ei se apropie”, a spus Oprean.Totodată, Mircea Oprean a afirmat despre fostul președinte că era ”omul Securității”.”Altfel, nu avea cum să ajungă la Anvers”, a afirmat acesta." EROARE!! Basescu a fost omul securitatii pina a plecat la Anvers, acolo a fost securist plin deoarece nici o reprezentanta romaneasca nu avea ca sef un angajat civil ci un securist cu grad,Dovada sta si in faptul ca in timp ce cadrele Marinei purtau pantofi albi de nabuc, Armata ii avae maro iar MAI negri asa cum aerau si incaltarile luio Basescu la Anvers unde el nu a mai avut nici o treaba cu Marina.O scalda deoarece stie ca dosarul sau a ars in timpul mineriadei.

-5 (13 voturi)
Manole Scarlat
22.09.2019, 22:55:05

He, he! Tovarăşul turnător Petrov crede că dacă pozează în anti-comunist şi patriot o să-i mai păcălească o dată pe români. Nu el zicea că iarna nu-i ca vara? Uite că s-a dus vara şi vine iarna, Popeye.

-7 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (27)