Băsescu respinge legea privind managementul instituţiilor publice de cultură, după ce aleşii au eliminat un paragraf cheie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat să promulge legea privind managementul instituţiilor publice de cultură, care îi permitea managerului să ocupe simultan şi o funcţie de conducere într-o altă instituţie.

„Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 stabileşte condiţiile pe care o persoană fizică trebuie să le îndeplinească cumulativ pentru a putea îndeplini calitatea de manager al instituţiilor publice de cultură. Printre aceste condiţii, la litera f), este prevăzută obligaţia instituită în sarcina viitorului manager al unei instituţii publice de cultură de a <<nu deţine o funcţie de conducere la o altă instituţie din România>>. Legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013, prin punctul 2, înlătură această obligaţie instituită în sarcina viitorului manager“, se arată în motivarea preşedintelui.

Şeful statului cere eliminarea acestui articol. „Pentru evitarea creării unui posibil conflict de interese care ar putea exista în situaţia în care managerul unei instituţii publice de cultură ar deţine o altă funcţie de conducere în cadrul unei instituţii, cu atât mai mult cu cât această funcţie presupune şi gestionarea eficientă a banului public, opinăm că înlăturarea condiţiei prevăzute la Art. I punctul 3 litera f) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2013 nu este oportună“, mai spune Băsescu.

Citeşte şi:

De câte voturi are nevoie Mircea Diaconu pentru a ajunge la Bruxelles Mircea Diaconu a demisionat din PNL şi va candida la alegerile europarlamentare din 25 mai ca independent. „Demisia am trimis-o online“, a declarat Diaconu pentru adevarul.ro. 

Reportaj. Ultima punere în scenă la Teatrul Nottara: semnături pentru Mircea Diaconu Pâlcuri de pensionari au luat cu asalt, joi, Teatrul Nottara din Bucureşti, cu un singur scop: să-l susţină pe Mircea Diaconu în demersul său de a ajunge în Parlamentul European.

Mircea Diaconu, achitat în dosarul privind conflictul de interese. Ponta îi urează succes la europarlamentare Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, joi, achitarea lui Mircea Diaconu pentru conflict de interese, care a primit însă o amendă administrativă de 1.000 de lei. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacă cu apel la Curtea Supremă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite