Politică

articolul anterior articolul urmator

Băsescu cu securiştii, Ponta cu penalii! Tu cu cine votezi?

91
3 Feb 2014 09:53:00
Marcel Răduţ

De fapt, nici nu ştim ce poate fi mai grav: să-l aperi cu tupeu şi cinism pe securistul care se face vinovat, alături de politrucii din guvern, pentru moartea lui Adrian Iovan şi Aureliei Ion sau să-i faci scăpaţi de DNA şi puşcărie pe penalii din partid?

Memoria jertfei celor doi eroi - pilotul Adrian Iovan şi ofiţerul-student Aurelia Ion - a fost iarăşi batjocorită de politrucii care conduc ţara spre dezastru.

Previzibilul rezultat al şedinţei CSAT - cu un Băsescu apărându-şi securistul împotriva tuturor evidenţelor şi un Ponta bălmăjind timorat şi neconvingător dintr-un raport incomplet şi inutil - se înscrie în lista zecilor de mii de fapte inumane, antinaţionale şi antistatale postdecembriste comise de o clasă politică trădătoare ai cărei membri îşi au originea în mlaştina împuţită a eşaloanelor 2 şi 3 ale PCR şi Securităţii.

Accidentul aviatic din Munţii Apuseni a produs cunoscuta reacţie în lanţ a incompetenţei şi cinismului, cum se întâmplă în România de fiecare dată când are loc vreo catastrofă ori calamitate. Rezultatul este însă unul paradoxal, neaşteptat: prin moartea lor, Adrian Iovan şi Aurelia Ion au contribuit la finalizarea procesului de cernere, de reorganizare şi de redefinire a găştilor de politruci. Acum este clar pentru toată lumea: lupta politică din România se duce între securişti şi activişti, reprezentaţi arhetipal de Traian Băsescu şi Victor Ponta. Hidra roşie de la începutul anilor 90 a suferit mutaţii scârboase, extrem de periculoase pentru noi şi a dobândit chipul acestor două aberaţii politice - ”neosecuriştii” şi ”neoactiviştii”, două animale apocaliptice care se vor înfrunta pe viaţă şi pe moarte pentru victoria asupra cadavrului în descompunere al naţiunii, în luptele electorale care încep din primăvară.

De fapt, nici nu ştim ce poate fi mai grav: să-l aperi cu tupeu şi cinism pe securistul care se face vinovat, alături de politrucii din guvern, pentru moartea lui Adrian Iovan şi Aureliei Ion sau să-i faci scăpaţi de DNA şi puşcărie pe penalii din partid?

Ce poate fi mai nociv pentru Statul Român: să ai o majoritate parlamentară formată din derbedei al căror interes major este să scape de Justiţie, să rămână liberi şi să-şi mănânce netulburaţi averile imense obţinute din jefuirea averii statului transformat în moşia lor şi a rubedeniilor lor ori să ai o majoritate parlamentară formată din alţi derbedei ale căror ”succesuri” în jefuirea statului sunt posibile doar dacă au primit ”OK”-ul de la camarila blondă a unui ”El Lidero Maximo” obişnuit să-şi sporească puterea politică şi să-şi impună voinţa personală asupra găştii prin intermediul unor mecanisme oculte şi aproape mafiote puse în mişcare de ”motorul” serviciilor secrete politizate şi magistraţilor mercenari?

Există oare grad de comparaţie atunci când vorbim despre cinism şi macabru? Este ”mai” cinic şi ”mai” macabru un Victor Ponta care îşi recunoaşte incompetenţa şi eşecul în acţiunea de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munţii Apuseni, dar nu acceptă să-i demită pe miniştrii vinovaţi ori este ”mai” cinic şi ”mai” macabru un Traian Băsescu care se crede ”factotum” - dacă coordonam eu, mergea treaba! - invocând toate argumentele din lume, false, cu urme de adevăruri amestecate cu mari bucăţi de omisiuni şi minciuni, pentru a-şi salva de la demitere securistul care l-a îndatorat cândva cu ajutorul oferit în mizerabila lui carieră politică?

Adrian Iovan şi Aura Ion au murit de trei ori în aceste săptămâni. O dată în Munţii Apuseni, în vreme ce colegul lor medic suna cu disperare şi inutil la 112, de unde aştepta salvarea şi de unde a venit doar moartea, ucişi de incompetenţa şi indolenţa sistemului. A doua oară când trupurile lor încă nu fuseseră băgate în mormânt, ucişi fiind de bătaia de joc a politicianismului şi laşităţii politrucilor din guvernul Victor Ponta. A treia oară au murit la şedinţa CSAT, când Traian Băsescu şi-a apărat securistul de serviciu, îngropând în mizerie, cu rânjetul lui de vaporean traficant de blugi, lacrimile îngheţate pe obrazul Aurei Ion.

Lacrimile unui neam întreg...

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

91 Comentarii

La tulipe Fanfan
3.02.2014, 11:11:55

Prea sfintia ta, parinte Saliste...tata a fost popa, insa atata timp cat Dumnezeu i-a dat zile, n-a avut NICIODATA asemenea inversunare si rautate in glas, in scris, sau in biserica cum ai sfintia ta...observ ca, popa fiind, intri in politica cu bocancii plini de noroi fara sa ceri scuze Domnului ca te amesteci in cele lumesti intr-un mod care nu face cinste hainelor preotesti...bine, printre trimisii lui Dumezeu pe pamant exista si uscaturi, tot oameni sunt si ei, iar de multe ori pacatuiesc mai mult si mai vartos decat enoriasii : gasesti printre ei betivani, unii cu ochii si cu fapta dupa preacuratele femei, altii hoti, criminali, securisti turnatori si negustori ca popa cel mare, Daniel...ti-am citit cu atentie textul si te acuz, parinte, Cel de Sus sa ma ierte, de partizanat cu neocomunistii, desi din cand in cand te legi si de USL, dar folosind cuvinte mai blande...tot la fel propovaduiesti, parinte si la Spitalul de urgenta din Craiova, sau acolo sarcina de baza este sfanta impartasanie ? Ca, nu ?, si printre cei ce sufera se gasesc sarmani cu duhul pe care-i poti convinge sa voteze " la stanga "...dumneata, sfinte parinte, esti mult mai periculos decat un securist vechi...dumneata esti un securist nou aflat in slujba unuia care e ortodox doar cu numele, Ponta-Naumovici...sarut mana, popa Saliste, Dumnezeu sa-ti ierte apucaturile prealumesti !!!

-2 (24 voturi)
Marcel Răduţ
3.02.2014, 11:34:10

@La tulipe Fanfan - Iti multumesc pentru comentariul dumitale. Iti marturisesc ca nu ma surprinde ceea ce-mi spui in comentariu si ma astept la reactii asemanatoare si din tabara celor de la USL. Cand am hotarat sa scriu acest articol prin care marturisesc impotriva celor doua gasti de politruci care batjocoresc Natiunea si Statul, mi-am asumat riscul de a fi injurat de partizanii celor doua tabere. Acuzatiile dumitale cum ca sunt partizanul neocomunistilor sunt apa de ploaie, biata manipulare pe care o faci stangaci, nu stiu daca dupa mintea dumitale ori dupa mintea altora. Daca ai fi citit articolele mele - pe blogurile Adevarul si in diferite alte publicatii - daca ai fi aflat de misiunea pe care am indeplinit-o in Cuba comunista, ajutand ilegal si cu riscuri asumate personal pe militantii anticomunisti - marturia despre aceasta misiune fiind cuprinsa in cartea mea Jurnal Cubanez - in fine, daca dumneata ai fi avut rabdarea sa cunosti modul meu de gandire, convingerile mele anticomuniste pe care le exprim public, ca jurnalist, de aproape un deceniu, cred ca nu mai aruncai in mine cu acuzatii stupide. Insa, dependenta de stapan rapeste mintea slujitorului si-l arunca in bezna. Din vina politrucilor celor doua gasti - USL si Basescu&comp - au murit doi oameni in Muntii Apuseni, si dumneata imi faci mie procese de constiinta si arunci cu ipocrite lectii de asa-zisa morala. Cauta sa intelegi ca preotii trebuie sa se amestece in cele lumesti ale dregatorilor cetatii atunci cand dregatorii ajung tradatori de Neam si Tara, trebuie sa se amestece pentru a-L marturisi pe Hristos. Iar uneori Hristos trebuie marturisit cu cuvinte severe, fara blandete, daca pacatosul nu vrea sa se opreasca din pacat si ratacire, aruncand in sminteala Neamul. Daca Biserica era cu adevarat prezenta in calea politrucilor post-decembristi, nu ajungeam in haznaua asta unde dumitale, ca victima a sistemului, se pare ca iti place sa traiesti. Incearca sa-mi cunosti scrierile si convingerile, mediteaza cu calm si abia apoi loveste-ma cu pietrele maniei dumitale, daca inca vei crede ca merit asta. Mediteaza pana atunci la ceea ce spunea marele duhovnic Paisie Olaru de la Sihastria, cand a aflat despre Decembrie 1989: “Aceasta este un semn mare ca s-a luat pacea de pe pamant. Caci s-a zdrobit capul sarpelui, dar veninul lui a ramas si s-a raspandit in toata lumea prin coada lui“. Ei bine, eu impotriva acestui venin lupt si voi lupta, oricare vor fi riscurile si eventual necazurile pe care le voi avea din partea politrucilor. Iti multumesc pentru comentariul dumitale. Numai bine iti doresc.

+5 (19 voturi)
Taunul 77
3.02.2014, 11:12:37

Prin anii '90 ai secolului trecut imediat dupa evenimentele din 1989 (am retineri de a afirma ca atunci a fost o revolutie, mai curand "o lovitura de stat pe fondul nemultumirii populare" dupa cum spunea regretatul istoric Florin Constantiniu) pe la mitingurile anti-comuniste era scandata o lozinca: "Ultima solutie, inca o revolutie." Dupa vreo 25 de ani de post-comunism si post-securism cam asta ar fi "solutia". Dar are societatea romaneasca energia necesara pentru o miscare de protest care sa corecteze toate aberatiile implementate in institutiile statului, bineinteles si in BOR?

+8 (10 voturi)
Marcel Răduţ
3.02.2014, 11:40:10

@Taunul Taunul - Va multumesc pentru comentariul dvs. Eu am nadejde in Hristos si cred ca energia despre care dvs. vorbiti se va afla in sufletul Natiunii Romane. Daca fiecare dintre noi vom aduce putina lumina in sufletul nostru si in jurul nostru - luminand inclusiv intunericul in care ne arunca politrucii prin faptele lor antinationale si antistatale - atunci vom avea tot mai multa lumina in sufletul acestui Neam. Protestul in strada este doar una din modalitati, dar nu uitati ca puterea diavolului sta in detalii. Cand accepti sa dai spaga la un medic, la un functionar din administratie, cand votezi cu stomacul, nu cu ratiunea, si te lasi cumparta cu bani la ura de votare, cand accepti ca preotul sa nu-ti taie chitanta pentru banii oferiti dupa un serviciu religios, altfel spus, cand accepti sa te umileasca sistemul, atunci esti invins de diavol tocmai pe taramul detaliilor. Marile revolutii morale nu se fac in strada, ci in jurul fiecaruia dintre noi si sunt finalizate de o elita crestina. Aceasta elita crestina ne lipseste. Va multumesc pentru comentariul dvs. Numai bine va doresc.

+5 (11 voturi)
Taunul 77
3.02.2014, 11:58:35

@ Parinte: De unul singur este destul de greu sa lupti cu sistemul. Putini au resursele si energia sa o faca. Fiindca "sistemul ticalosit", vorba unuia care-l critica pana a ajuns sa-l controleze in beneficiul propriu, e bine organizat. Si doar o forta bine organizata va reusi sa-l dizloce. Miscari de protest pasnice - din cate stiu eu - au reusit sa organizeze doar Mahatma Gandhi si Martin Luther King jr. Am mari rezerve ca asa ceva va fi posibil in Romania contemporana. Pe de alta parte multi au sperat ca o parte din problemele sistemice ale societatii romanesti se vor rezolva odata cu intrarea in UE si cu aderarea la alte organisme ale Occidentului mai apropiat sau mai indepartat. Din pacate, aproape instantaneu cu aderarea Romaniei, a aparut criza economica. Si Occidentul a fost nevoit sa aloce mai mult timp si resurse pentru a-si rezolva propriile probleme economice si sistemice si a cam ignorat ce se intampla pe meleagurile carpato-danubiano-pontice ....

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (91)

Modifică Setările