Politică

articolul anterior articolul urmator

Vasile Soare, ambasador în Federaţia Rusă, Ferdinand Nagy, ambasador în Muntenegru

1
3 Sep 2013 16:53:21
Autor: Mădălina Mihalache
Vasile Soare a fost ambasador al României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan FOTO Arhiva Adevărul
Vasile Soare a fost ambasador al României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretele privind acreditarea lui Vasile Soare ca ambasador al României în Federaţia Rusă, a Andreei Păstârnac în Israel, a lui Ferdinand Nagy în Muntenegru, precum şi a lui Sorin Vasile în Armenia.


Vasile Soare a primit în 18 iunie avizul comisiilor parlamentare de politică externă pentru postul de ambasador al României la Moscova.

Soare, director în Centrala MAE la Direcţia Europa de Est şi Asia Centrală, a mai fost între 2002 şi 2008 ambasador al României în Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan.

Ferdinand Nagy a primit la rândul său avizul pozitiv din partea comisiilor parlamentare de politică externă în 18 iunie.

El a fost din 2009 comisar general pentru expoziţiile mondiale, cu rang de subsecretar de stat în MAE. Ferdinand Nagy a mai fost anterior secretar general al Ministerului pentru IMM-uri, în perioada 2007-2009.

În perioada 2003-2005, a deţinut şi funcţia de comisar general al Secţiunii Române pentru EXPO 2005, cu rang de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe, iar in perioadele 2001-2003 şi 2006-2007 a fost secretar general al Autoritatii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Este absolvent al Institutului de Arhitectură "Ion Mincu" din Bucureşti.

Tot la şedinţa din 18 iunie, comisiile parlamentare de politică externă au avizat propunerea MAE ca Andreea Păstârnac să preia postul de ambasador al României în Israel.

Andreea Păstârnac a fost ambasador în Cipru în perioada 2006-2011. În vârstă de 45 de ani, Păstârnac este în prezent director general pentru Orientul Mijlociu în Centrala MAE şi a mai ocupat anterior funcţii de conducere în minister. Diplomat de carieră, ea are un doctorat în studii ebraice, vorbind şi limbile engleză şi franceză.

De asemenea, în 26 iunie a primit aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare de politică externă Sorin Vasile, propus de MAE pentru calitatea de ambasador al României în Armenia.

Materiale pe aceeaşi temă:

Ambasadorul României a fost convocat urgent la Ministerul ungar de Externe după declaraţiile lui Victor Ponta. MAE român: „Reacţia este exagerată“

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
3.09.2013, 17:20:06

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările